08:43 04.09.2020

У Дворічанському лісництві Харківської області триває гасіння окремих осередків жевріння пожежі

2 хв читати
У Дворічанському лісництві Харківської області триває гасіння окремих осередків жевріння пожежі

Рятувальники продовжують гасіння окремих осередків жевріння лісової підстилки та залишків деревини масштабної пожежі, яка виникла на території Дворічанського лісництва в Харківській області 2 вересня, повідомили в прес-службі ДСНС.

"Станом на 7.00 4 вересня відкритого вогню немає, триває гасіння окремих осередків жевріння лісової підстилки та залишків деревини всередині контрольованого периметра", - зазначено в ранковому зведенні на сайті відомства.

До гасіння залучені 479 осіб і 78 одиниць техніки, з них від ДСНС - 235 людей особового складу і 54 одиниці техніки, зокрема 2 пожежні літаки та 1 вертоліт, які здійснили 73 скидання (254 тонни води).

Як повідомлялося, 2 вересня вдень на території Дворічанського лісництва на околиці с. Гороб’ївки Дворічанського району зайнявся хвойний ліс. На момент прибуття рятувальників було встановлено, що пожежа охопила близько 80 га, пізніше площа пожежі збільшилася до 500 га, зокрема 100 га верхового лісу. Близько 15:00 через сильний поривчастий вітер (до 15 м/с) змінних напрямків вогонь поширився у напрямку населених пунктів Гороб’ївки та Гряниківки.

Станом 7:00 3 вересня тривало гасіння лісової пожежі на території Дворічанського лісництва на площі 100 га, осередки загоряння на території прилеглих населених пунктів Гороб’ївки та Гряниківки було ліквідовано.

3 вересня Харківська регіональна комісія з питань техногенної та екологічної безпеки ухвалила рішення про оголошення надзвичайної ситуації регіонального рівня у зв'язку з масштабною пожежею.

За даними ГУ ДСНС у Харківській області, внаслідок пожежі знищено 22 житлові будинки, відселені 33 людини і через отруєння продуктами горіння було госпіталізовано 1 людину.

За фактом пожежі поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА