13:16 04.09.2020

Суд у "справі Шеремета" відбирає присяжних

2 хв читати
Суд у "справі Шеремета" відбирає присяжних

Шевченківський районний суд Києва в п'ятницю відбирає присяжних, які братимуть участь у судових засіданнях з обвинувачення Андрія Антоненка, Яни Дугарь та Юлії Кузьменко в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на початку засідання захист Антоненка хотів подати клопотання про можливість перебування їхнього підзахисного не в боксі для заарештованих і підсудних, а поряд з адвокатами, на що головуюча суддя зауважила, що згідно з процедурою клопотання не передбачені і суд здійснює відбір присяжних, які братимуть участь у засіданнях.

Як повідомлялося, вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

Про підозру у вбивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку. Досудове слідство стосовно підозрюваних було завершено 22 травня.

12 серпня Апеляційний суд Києва на засіданні залишив запобіжний захід Антоненку у вигляді тримання під вартою до 14 вересня без змін.

11 серпня Апеляційний суд Києва ухвалив рішення про пом'якшення запобіжного заходу для Кузьменка та помістив її під цілодобовий домашній арешт.

Раніше суд раніше скасував запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту стосовно третьої підозрюваної Яни Дугарь.

25 серпня Шевченківський райсуд Києва ухвалив рішення, згідно з яким розгляд по суті справи з обвинувачення Антоненка, Дугарь і Кузьменко в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета здійснюватиме суд присяжних.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА