19:10 05.09.2020

Міліція затримала близько 30 осіб в Мінську за участь в акціях протесту

2 хв читати
Міліція затримала близько 30 осіб в Мінську за участь в акціях протесту

За участь у несанкціонованих заходах в Мінську в суботу затримані близько 30 осіб, повідомила агентству "Інтерфакс-Захід" офіційний представник ГУВС Мінміськвиконкому Наталія Ганусевич.

"Наразі затримані близько 30 осіб за участь у несанкціонованих масових заходах, - поінформувала Ганусевич. - Усі ці громадяни демонстрували недержавну символіку, вигукували гасла. Міліція на це реагувала".

"Затримані доставлені в територіальні РУВС для подальшого розгляду", - додала представник ГУВС.

У суботу вранці на акцію протесту вийшли студенти мінських вузів. Як передав портал tut.by, студенти стікалися до кінотеатру "Жовтень" на проспекті Незалежності, де розташовувалися невеликими групами. "О 12:05 там вже почали затримувати. Люди в штатському і масках затримали мінімум двох хлопців - вони відвели їх в мікроавтобус без номерів", - повідомляв tut.by.

Пізніше очевидці і низка білоруських ЗМІ повідомили про затримання групи студентів на вул. Карла Маркса, потім надійшла інформація про затримання студентів і поблизу площі Якуба Коласа. Незареєстрований в Білорусі правозахисний центр "Весна" повідомив, що наразі йому відомі імена близько 20 студентів, затриманих у Мінську.

Вдень у білоруській столиці почалася чергова жіноча акція протесту, позначена як "Жіночий марш миру". Учасниці акції зібралися біля Комаровського ринку, а потім колоною попрямували до проспекту Незалежності. Деякі жінки тримали в руках плакати, квіти, біло-червоно-білі прапори. Кілька людей прийшли з прапорами інших країн. Автомобілісти сигналили протестувальникам на знак підтримки. "Серед протестувальників ходять силовики в цивільному, з раціями, зауважень нікому не роблять", - повідомив tut.by.

У Білорусі з 9 серпня тривають масові акції протесту проти підсумків виборів президента, на яких переможцем оголошений чинний глава держави Олександр Лукашенко, який займає цей пост з 1994 року. Відповідно до затверджених ЦВК підсумків, за Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його основного опонента Світлану Тихановську - 10,12%.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА