07:32 07.09.2020

Член Координаційної ради Єгоров затриманий у Мінську - прес-служба ради

1 хв читати
Член Координаційної ради Єгоров затриманий у Мінську - прес-служба ради

Член Координаційної ради (КС) Андрій Єгоров затриманий у Мінську в неділю, повідомила прес-служба ради.

"Затримано члена Координаційної ради Андрія Єгорова. Інформація про його місцеперебування досі не відома", - повідомила прес-служба КС у своєму телеграм-каналі.

Згідно з інформацією КС, Єгоров є директором Центру європейської трансформації.

У Білорусі з 9 серпня тривають масові акції протесту незгодних з підсумками виборів президента, на яких переможцем був оголошений чинний глава держави Олександр Лукашенко, який займає цю посаду з 1994 року. Відповідно до затверджених ЦВК підсумків, за Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його основного опонента Світлану Тихановську - 10,12%.

Чергова акція протесту відбулася в Мінську 6 вересня.

Опозиція Білорусі раніше сформувала Координаційну раду для транзиту влади шляхом проведення повторних президентських виборів.

Генпрокурор Білорусі Олександр Конюк пізніше заявив, що діяльність КС є антиконституційною і спрямована на захоплення влади. У зв'язку зі створенням ради порушено кримінальну справу за статтею 361 Кримінального кодексу "Заклики до дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці Республіки Білорусь", яка покаранням передбачає позбавлення волі на строк до п'яти років.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА