21:22 07.09.2020

Венедіктова обговорила реформу прокуратури з міжнародними партнерами

2 хв читати
Венедіктова обговорила реформу прокуратури з міжнародними партнерами

 

Київ. 7 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова на координаційній зустрічі 7 вересня з міжнародними партнерами обговорила поточний стан реформи прокуратури, повідомила прес-служба Офісу генпрокурора.

"Хочу подякувати міжнародним партнерам за системний підхід і підтримку змін у прокуратурі. Приємно, що ми перебуваємо в синергії і знаходимо розумні рішення складних завдань із урахуванням тих реалій, в яких ми працюємо. Зараз ми дуже активно рухаємося по декількох напрямках. Окрім атестації прокурорів, почали процес глобальних перетворень - розробляємо Стратегію розвитку прокуратури і вже стартувала робота над Концепцією розвитку органів правопорядку", - сказала Венедіктова.

Вона зазначила, що зараз триває процес інституційного перетворення прокуратури в сучасний орган, який буде, ґрунтуючись на міжнародних стандартах, ефективно реалізовувати визначені в Конституції повноваження щодо забезпечення доступу до правосуддя у кримінальних провадженнях і координації діяльності органів правопорядку.

Як зазначається, учасники обговорювали ключові етапи процесу реформи в 2020 році.

" Наразі триває формування нових обласних прокуратур, а наприкінці вересня розпочнеться атестація місцевих прокурорів. Також у активній фазі другий добір в Офіс Генпрокурора спеціалістів з-поза системи. Директор Тренінгового центру прокурорів України Олеся Отраднова представила партнерам також нові підходи до перепідготовки кадрів за принципом безперервного навчання", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що в зустрічі брали участь представники проекту "Pravo-Justice", Консультативної місії Європейського Союзу, Представництва Європейського Союзу в Україні, Міжнародної організації з розвитку права в Україні, Офісу Ради Європи в Україні, проекту "Дотримання прав людини в системі кримінальної юстиції України", Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу, відділу з правоохоронних питань Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні, правового відділу Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА