14:52 09.09.2020

За клопотанням прокуратури АР Крим накладено арешти на 65 літаків-порушників порядку в'їзду та виїзду з окупованого півострова

1 хв читати
За клопотанням прокуратури АР Крим накладено арешти на 65 літаків-порушників порядку в'їзду та виїзду з окупованого півострова

 Під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим, ГУ СБУ в АРК розслідує кримінальне провадження за фактами порушення посадовими особами іноземних авіакомпаній правил міжнародних польотів і порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї.

"Починаючи з березня 2014 року Україна закрила повітряний простір над окупованим півостровом Крим у зв'язку з неможливістю здійснювати нагляд за безпекою польотів під час організації повітряного руху, а також гарантування безпеки польотів. Офіційно припинено функціонування всіх аеропортів окупованої території півострова", - йдеться в оприлюдненому в середу прес-службою прокуратури АР Крим повідомленні.

Незважаючи на це, додають у відомстві, встановлено майже 40 російських авіакомпаній, що здійснюють регулярні пасажирські авіаперевезення до окупованого півострова, чим порушують міжнародні правила польотів і законодавство України.

"У зв'язку з цим, прокуратура Автономної Республіки Крим спільно з ГУ СБУ в АР Крим звернулася до суду з клопотаннями про накладення арешту на літаки деяких російських авіакомпаній, які порушили порядок в'їзду/виїзду з/на окупований півострів і правил міжнародних польотів, нині заарештовано 65 повітряних суден-порушників", - ідеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА