20:26 09.09.2020

Присутність бойовиків на інспектуванні в районі селища Шуми стане аргументом на користь України - Офіс президента України

2 хв читати
Присутність бойовиків на інспектуванні в районі селища Шуми стане аргументом на користь України - Офіс президента України

Присутність представників бойовиків під час спільного інспектування в районі населеного пункту Шуми Донецької області стане ще одним аргументом на користь правоти України, вважають в Офісі президента України.

У коментарі, оприлюдненому прес-службою Офісу президента, нагадується, що інспекцію здійснюють не сторони конфлікту, а ОБСЄ у супроводі представників сторін.

"Якщо хтось не розуміє можливого механізму такого інспектування, рекомендуємо освіжити в пам'яті історію діяльності СЦКК, а також пункт 2 Комплексу заходів з виконання Мінських домовленостей - ту частину, яка визначає сторони на лінії розмежування і яка дісталась Україні в спадок від деяких "великих" дипломатів", - йдеться в коментарі.

"Так, Росія відмовилася від роботи в рамках СЦКК. Кожна нормальна людина чудово розуміє, з якою метою це було зроблено. Але наявність такої мети не означає її реалістичності. Украй обмежений прояв присутності бойовиків нічого нікому не може дати, окрім одного - ще одного аргументу на користь правоти України. Укотре разом з міжнародною спільнотою закликаємо Росію повернутися до СЦКК, утримуватися від цього - абсурдно", - наголошується в коментарі.

Як повідомлялося, 7 вересня учасники консультацій Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі домовилися про спільне інспектування в районі населеного пункту Шуми за участю представника координатора від ОБСЄ. Українська сторона взяла на себе питання логістики та гарантії безпеки усім учасникам інспектування.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про розпорядження ватажка так званої ДНР Дениса Пушиліна з 7 вересня розпочати обстріл українських позицій у районі населеного пункту Шуми. Пушилін заявив, що українські військовослужбовці нібито порушили один із пунктів домовленостей про режим припинення вогню й почали незаконно зводити позиції в районі селища.

У Збройних силах України звинувачення спростували. Спостерігачі СММ ОБСЄ у звіті від 5 вересня також підтвердили відсутність якихось змін на позиціях ЗСУ у зазначеному районі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА