12:14 10.09.2020

Переформатування судів і правоохоронних органів у рамках адміністративно-територіальної реформи має бути узгодженим - голова ВРП

2 хв читати
Переформатування судів і правоохоронних органів у рамках адміністративно-територіальної реформи має бути узгодженим - голова ВРП

 

Зміна розміщення судів, установ правоохоронних органів і прокуратури в рамках адміністративно-територіальної реформи має відбуватися узгоджено і синхронно, щоб уникнути проблем із доступом до правосуддя, зазначає голова Вищої ради правосуддя (ВРП) Андрій Овсієнко.

В ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" він розповів, що мережу судів в Україні має бути приведено у відповідність з адміністративно-територіальним устроєм, який закріплений постановою Верховної Ради.

"Це питання потребує зваженого підходу - щоб ми, реформуючи суди, не отримали ще більшої проблеми з доступом до правосуддя", - сказав він.

У рамках адміністративно-територіальної реформи, за словами Овсієнка, необхідно переформатувати локацію установ правоохоронних органів і прокуратури.

"Якщо судова система сама собі визначить, де будуть суди, а прокуратура та інші правоохоронні органи зі свого боку самостійно визначать місцерозташування своїх установ, то може виникнути проблема: буде незрозуміло, який суд розглядатиме матеріали кримінального провадження, клопотання прокуратури", - наголосив він.

У цьому контексті голова ВРП зазначив: "Усе має бути узгоджено, відбуватися синхронно, з урахуванням змін у Кримінальному процесуальному та інших процесуальних кодексах. Сьогодні така робота триває, ми перебуваємо на стадії обговорення концепції, моделі, яка забезпечить найбільш ефективне розміщення і кількість судів, які функціонують у державі".

"Це питання не треба вирішувати швидко, але не треба й відкладати", - підсумував Овсієнко.


Повний текст інтерв'ю з Андрієм Овсієнком буде розміщено на головній сторінці веб-сайту агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА