15:32 10.09.2020

Хасидські паломники рознесли захисні конструкції біля могили рабі Нахмана в Умані

2 хв читати
Хасидські паломники рознесли захисні конструкції біля могили рабі Нахмана в Умані

Хасидські паломники розгромили захисні огорожі, встановлені на могилі шанованого ними праведника рабі Нахмана в м. Умані Черкаської області для профілактики поширення коронавірусу.

На відео, розміщеному у четвер у Telegram-каналі PavlovskyNews, видно, як паломники розхитують і зносять металеві конструкції.

Фонд рабі Нахмана вже заявив, що з порушниками проведуть роз'яснювальну роботу.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Національної поліції, осіб двох зафіксованих на відео людей уже встановлено, на двох із них вже складено протоколи.

"На двох правопорушників складено адміністративні протоколи за ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення", - розповіли в поліції.

Щоосені паломники їдуть до Умані, щоб на могилі свого духовного лідера рабі Нахмана відсвяткувати Рош Гашана (іудейський Новий рік). Він народився в м. Меджибожі (нині Хмельницька обл.) у 1772 році (5532 року від створення світу за єврейським календарем). Потім вів кочовий спосіб життя, бував у різних містечках України, 8 років життя провів у Браславі (зараз - Білорусь). У 1808 році Нахман захворів на туберкульозом, поселився в Умані, де помер і був похований у 1810 році. Відтоді це місто стало центром поклоніння хасидів, куди вони з'їжджаються зі всього світу кожного єврейського нового року.

У зв'язку з епідемією коронавірусу в Україні Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) доручила центральним органам ввести низку заборон у місцях паломництва хасидів в Умані під час святкування Рош Гашана з 15 до 21 вересня. Крім того, до кінця вересня Україна ввела обмеження на відвідування країни іноземцями.

7 вересня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що в 2020 році Умань для святкування Рош Гашана відвідають близько 3 тис. паломників.

У 2019 році для зустрічі 5780-го іудейського Нового року до Умані прибули понад 30 тис. паломників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА