07:15 11.09.2020

У РНБО підписали Меморандум про співпрацю з Міжнародним фондом виборчих систем

2 хв читати
У РНБО підписали Меморандум про співпрацю з Міжнародним фондом виборчих систем

Апарат Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) підписав Меморандум про співпрацю з Міжнародним фондом виборчих систем (IFES), повідомила прес-служба РНБО.

"Заступник Секретаря РНБО України Сергій Демедюк і Старший директор Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) Пітер Ербен підписали Меморандум про співпрацю між Апаратом РНБО України і IFES", - йдеться в повідомленні.

Документ спрямований на організацію співпраці в сферах кібербезпеки і захисту критичної інфраструктури, зокрема розвиток системи підготовки та перепідготовки кадрів у сфері захисту критичної інфраструктури і кіберзахисту критичної інфраструктури.

Демедюк ознайомив Ербена з роботою Національного координаційного центру кібербезпеки (НКЦК) при РНБО України і зазначив, що Центр набуває все більшого значення в житті держави, оскільки в ньому на вищому рівні "об'єднані зусилля та ресурси для протидії загрозам в кіберпросторі, інформаційному просторі і загрозам критичної інфраструктури".

"Якщо ми говоримо про кібербезпеку, то вона сьогодні охоплює безпеку в повсякденному житті людей і країни в усіх сферах", - додав він.

Демедюк подякував державам-партнерів та відповідні організації, зокрема IFES, за всебічну підтримку в розвитку національної системи кібербезпеки.

"Ми щиро дякуємо за допомогу наших міжнародних партнерів - за ініціативу, приклади, експертну підтримку", - зазначив він, додавши, що Україна готова ділитися власним практичним досвідом протидії кіберзагрозам.

Також він висловив упевненість, що Меморандум з IFES сприятиме залученню кращих світових практик для посилення національної системи освіти і навчання з питань захисту критичної інфраструктури і кіберзахисту критичної інфраструктури.

"Надалі це буде сприяти розробці ефективних стратегій діяльності власників та управлінців критичної інфраструктури, зробить їх активи більш безпечними і життєздатними", - зазначив С. Демедюк.

У свою чергу, Ербен переконаний, що кіберзагрози є "одними з основних загроз демократії в усьому світі", що вимагає поглиблення співпраці держав-партнерів у питаннях ефективної протидії цим загрозам. Він наголосив на важливості роботи НКЦК і висловив готовність надалі поглиблювати співробітництво, зокрема в напрямі обміну досвідом використання глобальних технологій, інтернет-голосування та проведення навчання для дорослих з кібербезпеки і кіберзахисту.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА