08:02 11.09.2020

ВООЗ і Єврокомісія створили Раду з глобального співробітництва в лікуванні коронавірусу

2 хв читати
ВООЗ і Єврокомісія створили Раду з глобального співробітництва в лікуванні коронавірусу

Глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн і генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус відкрили в четвер перше засідання ради глобальної системи співробітництва в боротьбі з коронавірусом.

"Сьогоднішній запуск Ради сприяння наближає нас до глобальної мети: забезпечити доступ до вакцин, тестів та лікування від коронавірусу для всіх, хто в них потребує, повсюдно", - сказала в своїй промові фон дер Ляєн.

"Під головуванням Норвегії та Південної Африки, що представляють глобальні Північ і Південь, а також завдяки досвіду ВООЗ і наших міжнародних партнерів, жодна країна або регіон не залишаться на узбіччі в цій боротьбі", - наголосила вона.

"Рада сприяння високого рівня" створена в рамках міжнародного проекту "Прискорювач доступу до інструментів боротьби з COVID-19 (ACT-A)". До його завдань входить "прискорення розробки і впровадження вакцин, тестів і методів лікування COVID-19, а також поліпшення систем охорони здоров'я".

"ACT-A, - за словами глави ВООЗ Гебреєсуса, - це найкращий спосіб забезпечити рівний доступ до вакцин, засобів діагностики і терапії. Але зараз проект відчуває дефіцит фінансування в 35 млрд доларів США. Його повне фінансування скоротить пандемію і швидко окупить інвестиції в міру відновлення світової економіки".

На засіданні прийнято політичну заяву, в якій зазначається, що глобальна співпраця є ключем до перемоги над вірусом.

З 15 вересня відбудеться серія зустрічей в Генеральній Асамблеї ООН і G20 з метою мобілізації світових лідерів на підтримку ACT-A, а 30 вересня розпочнеться форум високого рівня в ГА ООН.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА