16:40 11.09.2020

Необхідно максимально прискорити впровадження Концепції перехідного правосуддя в Україні із залученням до роботи представників кримськотатарського народу - секретар РНБО

1 хв читати
Необхідно максимально прискорити впровадження Концепції перехідного правосуддя в Україні із залученням до роботи представників кримськотатарського народу - секретар РНБО

Необхідно максимально прискорити впровадження Концепції перехідного правосуддя в Україні з обов'язковим залученням до цієї роботи представників кримськотатарського народу, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

Як повідомляє прес-служба РНБО, Данілов провів зустріч із представниками робочої групи з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Комісії з питань правової реформи при президентові України.

"Постійний представник президента України в АР Крим (голова робочої групи) Антон Кориневич поінформував про основні положення концепції, яка встановлює засади майбутньої державної політики щодо захисту та відновлення прав людини і основоположних свобод в умовах збройного конфлікту та окупації частини території України Російською Федерацією", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що концепція включає чотири елементи: реалізацію права знати правду про перебіг подій конфлікту; інституційні реформи як гарантію неповторення збройного конфлікту; заходи з відшкодування шкоди потерпілим від збройного конфлікту; притягнення до відповідальності осіб, винних у скоєнні тяжких злочинів.

Наразі концепцію разом із проектом указу президента України щодо її твердження передано в Офіс президента України.

Крім того, Кориневич повідомив, що нині робоча група працює над розробкою комунікаційної стратегії концепції, і запросив представників апарату РНБО України до участі в цьому процесі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА