20:47 11.09.2020

У Запоріжжі розпочато два кримінальних провадження за фактами підкупу виборців та внесення недостовірних даних до реєстру виборців

2 хв читати
У Запоріжжі розпочато два кримінальних провадження за фактами підкупу виборців та внесення недостовірних даних до реєстру виборців

У Запоріжжі правоохоронці розпочали два кримінальних провадження за фактами спроби фальсифікації майбутніх виборів, серед яких підкуп виборців та внесення недостовірних даних у виборчий реєстр, повідомили заступник начальника поліції області Олег Григоров і запорізький координатор мережі "ОПОРА" Таїсія Мельниченко.

Як повідомили на брифінгу ГУ Нацполіції в Запорізькій області у п'ятницю, останні декілька днів активісти мережі "ОПОРА" разом із поліцією задокументували масове підвезення людей до Запорізької районної адміністрації, де розміщено відділення ведення реєстру виборців. Громадяни, які прибули, мали намір змінити свою виборчу адресу.

Поліція встановила, що підвезення виборців організувала 34-річна заступник голови селищної територіальної виборчої комісії Запорізького району.

"Жителів селища Балабиного посадили до маршрутного таксі, яке було знято з рейсу, і привезли сюди. Група людей не могла не бачити поліцію, яка перебувала біля цього відділу, але вони вийшли з автобусу, зайняли чергу і почали по черзі заходити та змінювати адреси голосування. У нас є відео, яке це підтверджує. Ми вважаємо це втручанням у виборчий процес", - зазначила Мельниченко.

За даними поліції, громадяни, які мають намір змінити свою виборчу адресу, не змогли пояснити причину такого рішення.

Поліція Запоріжжя відкрила кримінальне провадження за двома статтями: ст. 158 (надання неправдивих відомостей до Державного реєстру виборців) і ст. 160 (підкуп виборця) КК України.

За попередніми даними, у злочинній операції міг бути зацікавлений один із кандидатів на посаду голови об'єднаної територіальної громади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА