07:22 12.09.2020

Венедіктова не має наміру подавати у відставку з поста генпрокурора

2 хв читати
Венедіктова не має наміру подавати у відставку з поста генпрокурора

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова заявила, що не має наміру подавати у відставку з цієї посади.

"Заяву (про відставку - ІФ) за власним бажанням я не писала ні вчора, ні тиждень тому, ні місяць назад, ні коли мене призначали на посаду. Такої заяви не існує", - сказала вона в інтерв'ю програмі "Свобода слова Савіка Шустера".

Венедіктова зазначила, що і не збирається писати таку заяву, оскільки це "безвідповідально".

"Мені просто - я писала програму кандидата в президенти (Володимира Зеленського - ІФ), я писала програму партії "Слуга народу", була в пулі експертів. Для мене це все серйозно, я не прийшла посидіти в кріслах, я прийшла змінити. У мене є шанс, і я його не втрачу", - пояснила вона.

Венедіктова зазначила, якщо Верховна Рада прийме рішення, що Венедиктовій пора йти з посади генпрокурора, то депутати це зроблять в установленому законом порядку. "Зберуть підписи, викличуть мене, я відповім на всі питання, вони проголосують, і побачимо, що буде. Доти, поки Верховна Рада не проявить свою волю, я залишаюся на посаді генерального прокурора", - наголосила вона.

Венедіктова розповіла, що їй зараз є, чим займатися. "Я займаюся розробкою стратегії розвитку органів прокуратури, концепцією розвитку органів правопорядку. Не можна в державі жити без стратегії, без плану, хоч на якусь перспективу. Тому, мені здається, нам дуже важливо для органів правопорядку цей план прописати, і перепрошити все. Ось це мені зараз дуже цікаво", - зазначила вона.

За її словами, почалося перезавантаження обласних прокуратур, відкрилися нові обласні прокуратури. "Ми займаємося зараз дуже щільно обласними прокуратурами. Закінчимо з ними, і думаю, що десь в кінці місяця повинні стартанути з атестаціями місцевих прокуратур. Тому роботи багато, і я зайнята зараз тим, чим зайнята", - сказала вона.

Венедіктова переконана, що такі чутки про нібито її відставку хтось запускає. "Я точно знаю, хто", - додала генпрокурор.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА