13:07 12.09.2020

Україна проводить слідство за записами, оприлюдненими Деркачем, триває експертиза плівок – генпрокурор

3 хв читати
Україна проводить слідство за записами, оприлюдненими Деркачем, триває експертиза плівок – генпрокурор

Україна продовжує власне розслідування у справі про "плівки Деркача", заявила генеральний прокурор Ірина Венедиктова.

"Зараз слідство щодо "плівок Деркача" триває. І знову ж таки, експертизи: чи змонтовані плівки, чи можливо ідентифікувати голоси. Все це відбувається. ... Слідство триває, слідчі можливості ми намагаємося не втратити. Чекаємо на результати досліджень", – розповіла Венедиктова в інтерв'ю Савіку Шустеру, оприлюдненому в ютуб-каналі..

Вона наголосила, що українські слідчі "дійдуть власних висновків", не орієнтуючись на результати розслідування, оприлюднені в США.

Відповідаючи на запитання про те, наскільки серйозна відповідальність за це може бути у п'ятого президента України Петра Порошенка, генпрокурор зазначила, що вважає це радше політичною корупцією, а не юридичною. "Там кілька статей, які ... в кваліфікацію вписані під час внесення до ЄРДР. Але все ж таки моє особисто враження на сьогодні, дуже оціночне ( ... ): якщо ми говоримо про корупцію, – це буде політична корупція", – сказала вона.

Вона зазначила, що вважає перемогою той факт, що Україна не була втягнута в геополітику і політику національного рівня США.

"Ми не повинні втручатися в діяльність інших країн. Тому ті справи, які стосуються безпосередньо нас — ми ними займаємося, і слідство поставить у цьому крапку. Говорити зараз – ви бачите, скільки провокацій летить кожен день. Щодня прилітає щось новеньке, якраз для того, щоб ми почали реагувати незаконним способом, а способом "хайпу". Мені здається, правоохоронці не мають права "хайпувати", – заявила генпрокурор.

Коментуючи заяву Мінфіну США про те, що "плівки Деркача" є "відредагованими аудіозаписами", Венедиктова заявила, що українське слідство дійде власних висновків.

"Генеральний прокурор Венедиктова не втручатиметься в такі політичні процеси. І навіть якщо будь-які президенти держав робитимуть такі заяви, ми будемо офіційно відповідати тільки в тому разі, коли це передбачено законом. Якщо не передбачено, жодних оціночних суджень ми не даватимемо", – наголосила вона.

Як повідомлялося, раніше народний депутат України Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали з голосами, схожими на голоси п'ятого президента України Петра Порошенка і кандидата в президенти США від Демократичної партії Джо Байдена, які можуть свідчити про вплив Байдена на п'ятого президента України. Серед обговорюваних тем: підвищення тарифів на 100% замість 75%, звільнення генпрокурора Шокіна в обмін на кредитні гарантії на суму $1 млрд, розмова людей з голосами, схожими на голоси Порошенка і президента РФ Володимира Путіна тощо.

У серпні глава контррозвідки США Вільям Еваніна заявив, що за допомогою дій нардепа Деркача відбувається процес дискредитації кандидата в президенти від Демократичної партії Джозефа Байдена. "Наприклад, проросійський український парламентарій Андрій Деркач поширює твердження про корупцію – зокрема шляхом розголосу витоків телефонних дзвінків – щоб завдати шкоди кандидатурі колишнього віце-президента Байдена і Демократичній партії. Деякі пов'язані з Кремлем люди також прагнуть просувати кандидатуру президента Трампа в соціальних мережах і на російському телебаченні", – йдеться в заяві Еваніни, зробленій 7 серпня.

Сам Деркач назвав це "спробами навісити ярлики й атакою", що підтверджує розкриття найбільшої схеми "демокорупції" у зв'язку з оприлюдненими нардепом записами з голосами Порошенка-Байдена і Порошенка-Путіна.

Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) визначило чотирьох пов'язаних з Росією осіб, зокрема народного депутата України Андрія Деркача (позафракційний), причетних до спроб вплинути на виборчий процес у США, і ввело щодо них персональні санкції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА