19:16 13.09.2020

Рівень забруднення повітря в Кривому Розі в серпні залишався дуже високим - моніторинг

2 хв читати
Рівень забруднення повітря в Кривому Розі в серпні залишався дуже високим - моніторинг

Рівень забруднення повітря в Кривому Розі в серпні 2020 року індексом забруднення атмосферного повітря характеризується як дуже високий, найбільш забруднене - в металургійному районі, повідомляється в щомісячному бюлетені забруднення атмосферного повітря за липень, оприлюдненому управлінням екології на сайті Криворізького міськвиконкому.

За даними Лабораторії спостережень за забрудненням атмосферного повітря (ЛСЗАП) Кривого Рогу, протягом минулого місяця спостерігалося перевищення гранично допустимих концентрацій (ГДК) з пилу в 45 випадках (19% проб), діоксиду азоту - в чотирьох випадках (1,3%), фенолу - в п'яти випадках (1,1%), формальдегіду - в 77 випадках (17%).

Середньомісячні концентрації діоксиду сірки, оксиду вуглецю, оксиду азоту, фенолу і аміаку на всіх п'яти постах спостережень міста не перевищували санітарно-гігієнічні норми, констатується в довідці. Щодо пилу і формальдегіду - фіксувалося перевищення на всіх п'яти постах спостережень. Також фіксувалося перевищення середньомісячної концентрації діоксиду азоту.

Раніше начальник управління екології Світлана Охотнікова повідомляла агентству "Інтерфакс-Україна", що управління першим в Україні створило моніторингову мережу зі спостереження за станом атмосферного повітря на підставі даних лабораторій розташованих в місті підприємств.

Основними джерелами забруднення атмосфери викидами металургійних підприємств є коксохімічне, агломераційне, доменне, феросплавне і сталеплавильне виробництва. Водночас, коксохімвиробництво забруднює атмосферу оксидами вуглецю і сірки, а також пилом. Аглофабрики виділяють оксиди сірки і вуглецю, а пил містить залізо і його оксиди, оксиди марганцю, магнію, фосфору, кремнію, кальцію, іноді частинки титану, міді, свинцю.

Доменне виробництво характеризується утворенням великої кількості доменного газу, що містить оксиди вуглецю й сірки, водень, азот, деякі інші гази і велику кількість колошникового пилу, що містить оксиди заліза, кремнію, марганцю, кальцію, магнію, частки шихтових матеріалів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА