07:27 15.09.2020

Буде введена посада спікера української делегації в ТКГ - Резніков

2 хв читати
Буде введена посада спікера української делегації в ТКГ - Резніков

Буде введена посада спікера української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ), повідомив віце-прем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков.

"Раніше, якщо згадати, як працювала Тристороння контактна група, ми мало що знали про її роботу, досить сухі були інформаційні повідомлення, і на тому все. Тому прийнято рішення, я про це поінформую шановну студію, про те, що зараз йде підбір, буде введено таку посаду спікера української делегації в Тристоронній контактній групі, завданням якого буде якраз фокусувати всі сигнали, "one voice" від імені української делегації. Це висновок, який ми зробили, і ми будемо зараз виправлятися", - сказав Резніков в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV в понеділок.

Також на питання про заяви заступника керівника української делегації в Тристоронній контактній групі Вітольда Фокіна Резніков зазначив, що у них була розмова з Фокіним, і він показав чернетку інтерв'ю, в якому зазначав, що "треба приймати амністію, крім тих, у кого руки в крові".

"Це "шановне" видання викреслило його відповідь повну, і написало, як їм захотілося. Тому у нас була серйозна розмова з Вітольдом Павловичем, він чесно зізнався, сказав, що "друзі, я 25 років був на пенсії, був поза медійного поля, я сприймаю світ трохи інакше"... Ми зробили з цього висновки. Я вам точно скажу, що всі члени української делегації займають проукраїнську позицію", - додав Резніков.

Раніше Фокін в інтерв'ю виданню "strana.ua" заявив, що "з обох боків було скоєно багато злочинів, які в кінцевому підсумку повинні бути розслідувані, а винні нехай понесуть покарання. Але сьогодні, щоб припинити війну і зберегти життя бійців і командирів, моя позиція - треба оголосити загальну амністію, провести вибори, вирішити питання особливого статусу окремих районів, а найкраще Донбасу".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА