11:50 16.09.2020

До Умані прибув зведений загін поліцейських для гарантування безпеки громадян

2 хв читати
До Умані прибув зведений загін поліцейських для гарантування безпеки громадян

 Більше ніж 560 співробітників поліції з 20 областей України прибули до Умані для забезпечення громадського порядку та безпеки громадян під час святкування Рош Гашана.

"До складу зведеного загону увійшли співробітники патрульної поліції, кінологи зі службовими собаками, вибухотехніки, оперативні працівники та співробітники поліції превентивної комунікації", - повідомила поліція Черкаської області в соцмережі Facebook.

Начальник Головного управління Національної поліції в Черкаській області Михайло Куратченко довів до поліцейських основні завдання правоохоронців. Серед них - забезпечення громадського порядку в місцях компактного проживання та перебування паломників-хасидів. Також начальник поліції Черкащини наголосив на дотриманні дисципліни, законності та особистої безпеки під час несення служби в умовах складної епідемічної ситуації.

Щоосені паломники їдуть до Умані, щоб на могилі свого духовного лідера рабі Нахмана відсвяткувати Рош Гашана (новий рік). Він народився в місті Меджибожі (нині - Хмельницька область) у 1772 році (5532 від створення світу за єврейським календарем). Потім вів кочовий спосіб життя, бував у різних містечках України, переважно у Медведівці та Златополі, а останні вісім років життя провів у Браславі (нині - Білорусь). У 1808 році Нахман захворів на туберкульоз, оселився в Умані, де й був похований у 1810 році. Відтоді це місто стало центром поклоніння хасидів, куди вони з'їжджаються з усього світу кожного єврейського Нового року.

Цього року у зв'язку з епідемією коронавірусу в Україні Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) доручила центральним органам запровадити низку заборон у місцях паломництва хасидів в Умані під час святкування Рош Гашана з 15 до 21 вересня.

Крім того, до кінця вересня Україна ввела обмеження на відвідування країни іноземцями.

7 вересня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що 2020 року Умань для святкування Рош Гашана відвідають близько 3 тис. паломників.

У 2019 році для зустрічі 5780-го іудейського Нового року до Умані прибуло понад 30 тис. паломників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА