14:24 16.09.2020

Балух приходив до тями, але намагався зірвати пов'язку з голови, і його ввели в медикаментозну кому - Сущенко

2 хв читати
Балух приходив до тями, але намагався зірвати пов'язку з голови, і його ввели в медикаментозну кому - Сущенко

Госпіталізований після побиття в ніч на 8 вересня в Києві та прооперований колишній політичний в'язень РФ, громадський активіст Володимир Балух перебуває у важкому стані, приходив до тями, але намагався зірвати пов'язку з голови, тому лікарі ввели його в стан медикаментозної коми, заявив колишній політв'язень, журналіст Роман Сущенко.

"Балух у важкому стані, його ввели в несвідомий медикаментозний стан, оскільки коли він приходив до тями, то намагався зірвати пов'язку, і лікарі, щоб він не повторив цей крок, прийняли таке рішення", - сказав Сущенко в середу ефірі "Громадського радіо".

За його словами, правоохоронці розглядають чотири версії побиття Балуха, але характер заподіяння травм свідчить про те, що це були умисні фізичні дії двох або трьох осіб.

Слідчі розглядають 3 версії як основні.

"Характер заподіяння травми свідчить про те, що було кілька ударів, і характер саме заподіяння цих ударів свідчить про те, що були якісь умисні дії та завдані досить професійно, оскільки синців і побоїв немає. Якщо це хуліганство - це вчинили люди, які вміють бити й ламати кістки, або це люди зробили з якоюсь метою", - додав Сущенко.

Як повідомлялося, про побиття Балуха у вівторок повідомив український режисер, колишній політв'язень Кремля Олег Сенцов. За його словами, Балух перебуває у свідомості, у нього зламані рука і ключиця, загрози його життю немає.

У поліції Києва повідомили, що 49-річного потерпілого госпіталізували з тілесними ушкодженнями з київського Гідропарку, в нього не було мобільного телефону та банківської картки.

Пізніше Ірина Геращенко повідомила, що Балух перебуває в реанімації.

Балух - кримський фермер, був засуджений за рішенням підконтрольного Росії Роздольненського райсуду Криму до п’яти років колонії за сукупністю двох кримінальних справ. Він був фігурантом справи про незаконне зберігання зброї та вибухівки (ч. 1 ст. 222 і ч. 1 ст. 222.1) та ч. 2 ст. 321 Кримінального кодексу РФ (дезорганізація діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства). Був звільнений у рамках взаємного звільнення утримуваних осіб між Україною та Росією 7 вересня 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА