10:52 17.09.2020

"Новачок" було виявлено на пляшці з водою в номері томського готелю, де жив Навальний

3 хв читати
"Новачок" було виявлено на пляшці з водою в номері томського готелю, де жив Навальний

Німецька лабораторія під час дослідження пляшки з водою з номера томського готелю, де жив Олексій Навальний, виявила сліди отруйної речовини "Новачок", повідомляється в офіційному акаунті опозиціонера в Instagram.

"Так звана пляшка з "Новачком", ну, а точніше, звичайна пластикова пляшка з-під води, на якій потім у німецькій лабораторії виявили сліди бойової отруйної речовини. Це пляшка з номера в томському готелі, де зупинявся сам Навальний і вся наша знімальна група", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що пляшку вилучили члени команди Навального після повідомлення про те, що опозиціонеру стало погано в польоті.

"Майже відразу співробітники ФБК, які залишилися в Томську, дізналися про те, що трапилося. У цей момент було зроблено єдино можливу річ. Вони викликали адвоката, піднялися в номер, з якого щойно виїхав Навальний, і почали фіксувати, описувати й упаковувати все, що там знайшли, зокрема і пляшки з-під готельної води", - стверджують автори публікації.

"Через два тижні саме на пляшці з томського номера німецька лабораторія виявила сліди "Новачка". А потім ще три лабораторії, які брали аналізи в Олексія, підтвердили, що Навального отруїли саме ним. Тепер ми розуміємо: це було зроблено до того, як він залишив свій номер, щоб поїхати в аеропорт", - ідеться в повідомленні.

Прес-секретар опозиціонера Кіра Ярмиш пише, у свою чергу, у Twitter: "Давайте пояснимо, звідки взялося те, про що нам постійно ставлять запитання. Так звана пляшка з "Новачком", ну, а точніше, звичайна пластикова пляшка з-під води, на якій потім у німецькій лабораторії виявили сліди бойової отруйної речовини. Це пляшка з номера в томському готелі, де зупинявся сам Навальний і вся наша знімальна група".

На сторінці Навального в Instagram розміщено відео, на якому показано, як співробітники ФБК та адвокати приїхали в номер до опозиціонера.

"Інтерфакс" не має інформації з офіційних джерел щодо цього.

Навальному стало зле 20 серпня у польоті з Томська до Москви. Літак здійснив екстрену посадку в аеропорту Омська. Опозиціонера госпіталізували в комі до реанімації омської лікарні. 22 серпня його перевезли на лікування до Німеччини в берлінську клініку Charite.

2 вересня влада ФРН з посиланням на лабораторію бундесверу оголосила про те, що в організмі Навального виявлено сліди отрути з групи "Новачок", про який уперше стало відомо після отруєння у Великій Британії екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в березні 2018 року. Відповідальність за замах на Скрипалів британська влада поклала на Росію. У Москві відкидають ці звинувачення.

7 вересня в клініці Charite повідомили, що Навального вивели зі штучної коми і його стан покращився.

9 вересня німецькі ЗМІ з посиланням на німецьке міністерство оборони повідомили, що Берлін передав до ОЗХЗ результати дослідження Навального і не бачить необхідності скеровувати їх безпосередньо Росії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА