08:04 29.09.2020

Питання можливого включення Тищенка до складу української делегації в ТКГ навіть не обговорювалося - Резніков

3 хв читати
Питання можливого включення Тищенка до складу української делегації в ТКГ навіть не обговорювалося - Резніков

Питання про включення заступника голови фракції "Слуга народу" Миколи Тищенка до складу делегації України в Тристоронній контактній групі навіть не обговорювалося, а всі народні депутати можуть допомагати процесу досягнення миру на Донбасі в рамках своєї роботи у Верховній Раді, зазначає перший заступник голови делегації України в ТКГ, віце-прем'єр-міністр України Олексій Резніков.

"Наскільки мені відомо, таке не обговорювалося взагалі. Кадрові рішення про включення до складу делегації на рівні указу приймає тільки президент, а глава делегації і перші заступники можуть залучати, згідно з указом, інших представників, експертів, радників тощо. Таких консультацій, за моєю інформацією, не велося", - повідомив він агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок, коментуючи поширювану в ЗМІ інформацію про можливе включення Тищенка до складу делегації України в ТКГ.

Резніков нагадав, що на сьогодні в складі української делегації в ТКГ три народних депутати: Андрій Костін, Олександр Мережко і Галина Третьякова (всі з фракції "Слуга народу" - ІФ). "Цього достатньо, оскільки Тристороння контактна група - це всього чотири робочих групи. Плюс у нас чотири представники ОРДЛО від України. Людей достатньо", - зазначив він.

Резніков допускає, що подібні чутки могли з'явитися через те, що останнім часом з боку суспільства в цілому дуже велика увага до роботи делегації України в ТКГ.

"І відповідно, я б навіть сказав, що десь переоцінений рівень і статус ТКГ, але якщо вже так є, то народні депутати, як дзеркало українського суспільства, виявляють тепер особливу увагу і задають питання. Якщо ви пам'ятаєте, і на годині запитань до уряду довелося давати пояснення. І я свого часу отримував запрошення від ТСК, яку очолює Сергій Рахманін. Ми на комітети ходимо із задоволенням. Звичайно ж, ми зустрічаємося з депутатами. Вони окремими групами просять пояснити, дати їм консультації, роз'яснити, що відбувається, які плани, і це нормально. Я вважаю, що це позитивний знак", - пояснив він.

Резніков зазначив, що Тищенко один із тих депутатів, які турбуються, хвилюються, цікавився, як проходить Мінський процес. "Але про участь його безпосередньо в складі делегації - я такого не чув. І, взагалі, в цьому немає необхідності, тому що всі депутати можуть, працюючи у Верховній Раді, допомагати цьому процесу", - наголосив він.

28 вересня сам Тищенко повідомив, що увійшов до створеної парламентської групи з законодавчих змін для врегулювання війни на Донбасі.

"Коли президент йшов до парламенту, його головною тезою, за яку проголосувала вся країна, був мир. Тому сьогодні ми знаходимо нове рішення і я і правда є одним із членів цієї групи", - сказав Тищенко під час брифінгу під час засідання фракції.

Заступник глави фракції "Слуга народу" також заявив, що подробиці про роботу нової групи, завдання якої допомогти президенту у встановленні миру в Україні, будуть незабаром повідомлені суспільству.

"Не все так добре, як хотілося б. Саме тому президент і ми, як його команда, шукаємо нові рішення. Всі ці рішення спрямовані на виконання наших обіцянок, як народних депутатів, як громадян цієї країни", - додав Микола Тищенко.

Раніше на своїй сторінці в Facebook Тищенко розповів, про яку групу йдеться: "Сьогодні вперше взяв участь у парламентській групі щодо законодавчих змін з Донбасу. Як і прогнозував, тут працюють як професіонали, так і відверто слабкі представники, що працюють на роз'єднання українців з обох боків конфлікту. Але моя позиція незмінна, і вона аналогічна позиції президента. "Немає тієї сторони". Перш за все є українці, яких розділила війна на Донбасі. І наше спільне завдання - об'єднати сім'ї, об'єднати людей, об'єднати Україну. Зробити все можливе, щоб скоріше настав мир".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА