15:50 29.09.2020

12,3% українців не платитимуть за комунальні послуги в разі збільшення тарифів - соцопитування

2 хв читати
12,3% українців не платитимуть за комунальні послуги в разі збільшення тарифів - соцопитування

12,3% українців не здійснюватимуть комунальних платежів, якщо комунальні тарифи буде збільшено, свідчать результати дослідження соціологічної служби Центру Разумкова.

Зокрема, на запитання, чи здійснюватимуть респонденти комунальні платежі, якщо комунальні тарифи буде збільшено, 53,3% відповіли, що будуть, 12,3% - ні, а 34,4% не змогли відповісти на запитання.

Також на запитання, чи платитимуть респонденти, які мають центральне газопостачання (81,7% опитаних), за газ за новими цінами, які суттєво зросли у вересні порівняно з серпнем, 14,3% відповіли, що платитимуть і не зменшуватимуть споживання, 55,1% - що платитимуть, але намагатимуться зменшити споживання, 8% - відмовляться від споживання газу і перейдуть на інші види пального, 9,1% - заявили, що не відмовлятимуться від споживання газу, але й платити за нього за такими тарифами не будуть, а 13,5% не змогли відповісти.

Крім того, 38,3% опитаних покладають провину за підвищення ціни на газ для населення на державу, 22,5% - на "Нафтогаз", 6,5% - на європейських газових трейдерів, 13% - на українських постачальників, 2,2% - інше, а 17,6% не змогли відповісти на запитання.

На запитання, чи знають респонденти про проведену лібералізацію ринку газу, в результаті чого його не регулює держава, 44,9% відповіли, що знають про це, 54,7% - не знають, а 0,4% не змогли відповісти.

Також 11,3% респондентів відповіли, що підтримують таку лібералізацію ринку природного газу, 53% - не підтримують, а 35,7% не змогли відповісти.

Соціологічне дослідження "Настрої населення напередодні опалювального сезону й ставлення до тарифів на комунальні послуги" було проведено з 17 до 23 вересня методом "віч-на-віч".

За місцем проживання було опитано 1 209 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму й окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 3% з імовірністю 0,95.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА