07:18 01.10.2020

Постраждалі через масштабну пожежу в Дворічанському лісництві на Харківщині отримають матдопомогу

2 хв читати
Постраждалі через масштабну пожежу в Дворічанському лісництві на Харківщині отримають матдопомогу

Жителям Дворічанського району Харківської області, які постраждали в результаті пожежі на території Дворічанського лісництва, буде виплачена одноразова матеріальна допомога.

Як повідомляє прес-служба Харківської облради, таке рішення було прийнято на засіданні комісії з питань надання одноразової адресної грошової допомоги мешканцям Харківської області, які опинилися у важкій життєвій ситуації.

"23 постраждалим від пожежі буде спрямована допомога в розмірі 20 тис грн", - йдеться в повідомленні.

Всього на розгляд Комісії було винесено майже 700 звернень громадян, які опинилися в скрутному матеріальному становищі. За результатами їх розгляду буде виділена грошова допомога на загальну суму понад 5 мільйонів гривень.

Кошти будуть надані тим, хто потребує лікування, зокрема, онкозахворювання, ендопротезування, хірургічного втручання, учасникам АТО і сім'ям загиблих тощо.

Як повідомлялося, 2 вересня вдень на території Дворічанського лісництва на околиці с. Гороб'ївка виникла пожежа хвойного лісу. На момент прибуття рятувальників було встановлено, що пожежа охопила близько 80 га, пізніше її площа збільшилась до 500 га, зокрема 100 га верхового лісу. Близько 15:00 через сильний поривчастий вітер (до 15 м / с) змінних напрямків вогонь поширився в напрямку населених пунктів Гороб'ївка і Гряниківка.

Вдень 6 вересня пожежа була ліквідована.

За даними ГУ ДСНС в Харківській області, в результаті пожежі знищено 22 житлових будинки, відселені 33 людини і через отруєння продуктами горіння за медичною допомогою було госпіталізовано 1 людину.

До гасіння залучено 395 осіб та 61 одиниця техніки, з них від ДСНС 215 людей особового складу та 49 одиниць техніки, серед них 2 пожежних літаки і 1 вертоліт.

За фактом пожежі поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА