19:11 01.10.2020

Рада ЄС запровадила антиросійські санкції, пов'язані з будівництвом Кримського мосту

2 хв читати
Рада ЄС запровадила антиросійські санкції, пов'язані з будівництвом Кримського мосту

Рада ЄС ухвалила рішення про доповнення списку індивідуальних санкцій стосовно осіб та організацій, що підривають цілісність і суверенітет України, двома фізичними і чотирма юридичними особами, причетними до будівництва Кримського мосту.

До оновленого санкційного списку увійшли Олександр Ганов, генеральний директор "Гранд Сервіс Експрес", та Леонід Риженькін, заступник гендиректора інфраструктурних проектів компанії "Стройгазмонтаж".

Під санкції також потрапили "Ленпромтранспроект", Дирекція з будівництва залізниці Беркакіт-Томмот-Якутськ, Кримська залізниця, Кримська перша страхова компанія.

Ці дані опубліковано в четвер в "Офіційному журналі" ЄС.

Компанія Ганова здійснює залізничне сполучення з Кримом. Підприємство, де працює Риженькін, курирувало будівництво Кримського мосту, йдеться в публікації.

Компанії АТ "Ленпромтранспроект", АТ "Дирекція з будівництва залізниці Беркакіт-Томмот-Якутськ", Федеральне державне унітарне підприємство "Кримська залізниця", "Кримська перша страхова компанія", згідно з оприлюдненим документом, "брали участь у проекті з'єднання залізничної інфраструктури незаконно анексованого Криму та Росії".

Зокрема, компанія АТ "Ленпромтранспроект" "розробляла залізничні підходи до мосту над Керченською протокою і здійснювала архітектурний контроль під час будівництва" Кримського мосту. АТ "Дирекція з будівництва залізниці Беркакіт-Томмот-Якутськ" надавала "інжинірингові послуги". Федеральне державне унітарне підприємство "Кримська залізниця" є "власником та оператором залізничних колій" на мосту. Кримська перша страхова компанія "забезпечувала страхування мосту над Керченською протокою", роз'яснюється в документі, опублікованому в "Офіційному журналі".

"Цей регламент набуває чинності в день його опублікування", – йдеться в постанові.

Рада ухвалила рішення за письмовою процедурою. Обмежувальні заходи, передбачені індивідуальними санкціями, вводять заборону на поїздки до ЄС і замороження фінансових активів у Євросоюзі.

Індивідуальні санкції ЄС стосовно осіб і організацій, які "підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України", було вперше запроваджено 17 березня 2014 року.

Крім того, як реакцію на події в Україні ЄС застосував економічні санкції до певних секторів російської економіки та обмежувальні заходи "у відповідь на незаконну анексію Криму та Севастополя".

"Список осіб та організацій, що підпадають під дію санкцій, Рада постійно переглядає і періодично оновлює", - зазначають у Брюсселі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В акваторії Чорного й Азовського морів нині перебувають 5 багатоцільових російських винищувачів - літаків Су-34 і Су-35

Унаслідок обстрілів у Нікопольському районі поранено місцевого жителя - Дніпропетровська ОВА

Унаслідок ракетної атаки в Кропивницькому районі поранено чоловіка, пошкоджено об'єкти інфраструктури - ОВА

За останній місяць ворог 444 рази застосував боєприпаси з хімічними речовинами - Генштаб ЗСУ

СБУ просить українців у Великодні свята обмежити відвідування масових заходів і не піддаватися на провокації

У Красногорівці частина ворожих груп встигли зайти та сховатися на території залишків вогнетривкого заводу, вживаються всі заходи, щоб вибити ворога з н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

Ми всі маємо зірвати російський наступальний задум - Зеленський

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА