20:27 05.10.2020

Силовики вдруге розігнали демонстрантів біля будівлі парламенту Киргизстану з застосуванням світлошумових гранат і сльозоточивого газу

2 хв читати
Силовики вдруге розігнали демонстрантів біля будівлі парламенту Киргизстану з застосуванням світлошумових гранат і сльозоточивого газу

Нове зіткнення силовиків Киргизстану з демонстрантами сталося на площі в Бішкеку, повідомляє кореспондент "Інтерфаксу" з місця подій.

Почався повторний розгін мітингувальників. Застосовуються світлошумові і газові гранати. Силовики відтіснили близько тисячі людей, знову зачистивши площу.

У свою чергу представники політичної партії "Ата Мекен" розповсюдили звернення до прихильників стояти до кінця.

"Ми не відступимо. Члени партії "Ата Мекен" повернулися до мітингувальників. Депутат Жанар Акаєв, поранений під час безстрокового мітингу, отримав у штабі партії першу медичну допомогу. Його поранило осколком гранати, що розірвалася. Незважаючи на поранення, разом із іншими кандидатами партії, він повернувся на площу", - повідомили в партії.

Члени "Ата Мекен" просять мітингувальників не розходитися і продовжувати участь у безстроковому мітингу.

Раніше МВС Киргизстану закликало організаторів мітингу до порядку і зажадало розійтися. Міліція працює в режимі підвищеної готовності для відновлення громадського порядку.

За попередніми даними Міністерства охорони здоров'я, в лікарні Бішкека з різними травмами доставлено 16 осіб, які постраждали під час розгону демонстрантів.

За словами організаторів, в акції протесту беруть участь представники і прихильники 11 політичних партій з 16-ти, які брали участь напередодні в парламентських виборах. Вони підписали резолюцію з вимогою скасування підсумків голосування.

За попередніми даними на 20:00, після ручного підрахунку підсумків голосування, партія "Биримдік", до якої входить рідний брат чинного президента Киргизії Сооронбая Жеенбекова Асилбек Жеенбеков, набрала 25,98%.

Партія "Мекенім Киргизстан" ("Батьківщина Киргизстан") набирає 24,56%. За повідомленнями місцевих ЗМІ, партія "Мекенім Киргизстан" фінансується колишнім заступником голови Державної митної служби Киргизстану Раімбеком Матраімовим, ім'я якого пов'язують з операціями з відмивання і виведення грошей з республіки і контрабандою товарів через Ошську область.

Партія "Киргизстан" набирає 8,96%, "Бутун Киргизстан" - 7,62%, "Мекенчіл" - 7,26%. Решта партій не змогли подолати семивідсотковий бар'єр.

4 жовтня в Киргизстані відбулися вибори до парламенту країни, в яких взяли участь 16 політичних партій. Явка виборців склала 56,5%. Остаточні підсумки виборів планується оголосити протягом 20 днів після завершення автоматичного підрахунку голосів.

Після оголошення попередніх підсумків виборів до парламенту Киргизстану відразу кілька опозиційних партій заявили, що не визнають результати виборів внаслідок масових порушень і фальсифікацій під час виборчого процесу. Представники опозиційних партій вийшли на мітинг з вимогою скасувати результати голосування і оголосити повторні вибори.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА