08:54 07.10.2020

ЦБ Киргизстану припинив роботу міжнародних платіжних систем, знову рекомендував банкам припинити роботу

1 хв читати
ЦБ Киргизстану припинив роботу міжнародних платіжних систем, знову рекомендував банкам припинити роботу

Національний банк Киргизстану для гарантування безпеки і збереження активів фінансових організацій рекомендував комерційним банкам і небанківським кредитним організаціям з 7 жовтня 2020 року зупинити свою діяльність і посилити заходи безпеки до стабілізації політичної ситуації в країні, повідомила прес-служба регулятора.

Припинено роботу національних і міжнародних платіжних систем, які дозволяють здійснювати транскордонні платежі.

Регулятор наголошує, що при цьому національна платіжна система "Елкарт" продовжує забезпечувати можливість проведення безготівкових платежів, але тільки всередині країни і з використанням інструментів безготівкової та дистанційної оплати: банківських платіжних карт, електронних гаманців, мобільного застосунку "Елкарт Мобайл", QR-кодів.

"З питань, пов'язаних із наданням фінансових послуг, Національний банк рекомендує звертатися в фінансові організації за допомогою використання їх онлайн-послуг. Інформація про режим роботи, продукти та послуги доступна на інтернет-сайтах фінансових організацій. Національний банк відстежує ситуацію і в разі необхідності вживе заходів для гарантування стабільності і безпеки фінансової і банківської системи країни", - йдеться в повідомленні.

Таку саму рекомендацію ЦБ давав у вівторок, 6 жовтня. Комерційні банки вирішили частково вилучити кошти з банкоматів.

Нині Киргизія охоплена заворушеннями, що почалися 5 жовтня після парламентських виборів, які не визнала опозиція.

 

ю

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА