17:26 07.10.2020

Голова Меджлісу зазначає, що попередні домовленості з Офісом президента щодо захисту кримських татар залишаються нереалізованими

2 хв читати
Голова Меджлісу зазначає, що попередні домовленості з Офісом президента щодо захисту кримських татар залишаються нереалізованими

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявляє про проблеми в системній взаємодії та співпраці меджлісу з органами державної влади України, насамперед із президентом країни.

"У грудні 2019 року відповідно до доручення президента України представництвом президента України в АРК спільно з меджлісом кримськотатарського народу був розроблений і представлений в Офіс президента проект указу президента України "Про співробітництво з Меджлісом кримськотатарського народу", розгляд якого, на жаль, "триває" і по сьогодні", - йдеться в заяві президії меджлісу за підписом Чубарова, яку керівник меджлісу оприлюднив на своїй сторінці у Facebook у середу.

"Залишаються також нереалізованими попередні узгодженості про подальшу роботу над переданими в Офіс президента України проектами законів "Про статус кримськотатарського народу", "Про корінні народи в Україні", "Про внесення змін до Конституції України в частині розділу Х "Автономна Республіка Крим". "Зависли" на рівні розгляду низка інших питань, що мають важливе значення для облаштування вимушених переселенців з Криму", - додав Чубаров.

За його словами, своєчасне вирішення виниклих питань потребує вибудовування системної взаємодії та співпраці меджлісу кримськотатарського народу з органами державної влади України, насамперед із президентом України.

У заяві підтверджується прихильність меджлісу системній взаємодії та співпраці з органами державної влади України, при цьому наголошується, що основою для такої співпраці є шанобливе ставлення до кримськотатарського народу, його меджлісу і курултаю, а також спільна робота з метою якнайшвидшої деокупації Криму.

"У лютому 2014 року... головним завданням меджлісу кримськотатарського народу стала деокупація Криму і відновлення державного суверенітету України над Кримським півостровом та прилеглими до нього акваторіями Чорного та Азовського морів... Особливу увагу у своїй діяльності меджліс кримськотатарського народу приділяє питанням захисту прав кримськотатарського народу і прав людини в тимчасово окупованому Криму, а також прав громадян України - вихідців з тимчасово окупованого Криму", - наголошується в заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА