08:26 15.10.2020

Трамп назвав "жахливим" рішення Facebook і Twitter обмежити доступ до статті про контакти Байдена з українською компанією Burisma

2 хв читати
Трамп назвав "жахливим" рішення Facebook і Twitter обмежити доступ до статті про контакти Байдена з українською компанією Burisma

Президент США Дональд Трамп розкритикував рішення компаній Facebook і Twitter обмежити доступ до статті в New York Post про контакти колишнього віце-президента США Джо Байдена з українською компанією Burisma.

"Жахливо, що Facebook і Twitter прибрали історію про незаперечні докази, електронних листах, пов'язаних із сонним Джо Байденом і його сином Гантером в New York Post. Це тільки початок для них. Немає нічого гіршого за корумпованого політика", - написав Трамп у своєму Твіттері.

Facebook і Twitter у середу обмежили поширення статті New York Post, заявивши, що вона вимагає перевірки фактів.

New York Post з посиланням на отримані газетою електронні листи опублікувала статтю, в якій стверджується, що Байден, будучи віце-президентом США, у 2015 році завдяки синові Гантеру провів зустріч із високопоставленим співробітником української компанії Burisma Вадимом Пожарським, хоча пізніше стверджував, що такого роду контактів у нього ніколи не було.

"Дорогий Гантер, дякую, що запросив мене до Вашингтона і дав можливість зустрітися з твоїм батьком. Це справжня честь і задоволення", - йдеться в листі, який, як стверджує газета, Пожарський написав Байдену-молодшому.

За інформацією видання, матеріали листування були знайдені в портативному комп'ютері, який був залишений в ремонтній майстерні в штаті Делавер в квітні 2019 року. Власник пристрою невідомий, проте в комп'ютері багато компрометуючих файлів на Гантера Байдена. Ці дані в результаті потрапили до республіканців, які, зі свого боку, передали їх журналістам.

Зазначається, що зустріч відбулася менш ніж за рік до того, як тодішній віце-президент США Байден використовував свій вплив, щоб домогтися звільнення Віктора Шокіна з посади генпрокурора України. Республіканці вважають, що Байден зробив це, тому що не хотів, щоб генпрокурор розслідував справу, пов'язану з Burisma. У цій компанії працював Гантер Байден. Сам Джо Байден запевняв, що робив це, оскільки вважав Шокіна корумпованим чиновником.

Восени 2019 року в США розгорівся політичний скандал навколо розмови Трампа і президента України Володимира Зеленського. Причиною стали публікації ЗМІ про те, що президент США тиснув на Зеленського, щоб той почав розслідування щодо Байдена і його сина. Розслідування повинно було торкнутися ролі Байдена в звільненні генерального прокурора України Шокіна, який розслідував діяльність компанії Burisma. Очікувалося, що це розслідування мало торкнутися і діяльності Гантера Байдена.

Трамп неодноразово закликав з'ясувати, яким чином молодший Байден отримав високу посаду в Burisma, не маючи при цьому жодного досвіду в управлінні компаніями.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА