12:30 16.10.2020

Третина опитаних українців вірить розповідям, ніби коронавірус - розроблена в Китаї або США біологічна зброя

2 хв читати
Третина опитаних українців вірить розповідям, ніби коронавірус - розроблена в Китаї або США біологічна зброя

34% українців, які чули інформацію, що коронавірус - ця нібито біологічна зброя, розроблена в лабораторіях у Китаї або США, вважають її правдивою, свідчить дослідження соціологічної компанії InMind.

Згідно з результатами опитування, оприлюдненими на прес-конференції в п'ятницю в Києві, 81% респондентів від початку 2020 року зустрічали твердження, що коронавірус - це біологічна зброя, розроблена в лабораторіях у Китаї та/або США, 69% - що коронавірус нічим не відрізняється від грипу, 55% - що влада "кинула" населення і спеціально приховує правду, занижує дані про кількість випадків захворювання, 48% - що коронавірус є станом, який відбувається через упровадження технології 5G-інтернету, 45% - що вірус "розкрутили" ЗМІ, а насправді він не становить реальної загрози, 38% - що коронавірус придумали, щоб організувати "всесвітній електронний концтабір".

Далі в респондентів, які чули ці твердження, запитали, чи правда це, на їхню думку. Так, 34% опитаних відповіли, що вважають правдою, що коронавірус - це біологічна зброя, розроблена в лабораторіях в Китаї та/або США, 34% вважають правдою, що коронавірус нічим не відрізняється від грипу, 37% вважають правдою, що влада "кинула" населення і спеціально приховує правду, занижує дані про кількість випадків захворювання, 22% вважають правдою, що коронавірус є станом, який відбувається через упровадження технології 5G-інтернету, 33% вважають правдою, що вірус "розкрутили" ЗМІ, а насправді він не становить реальної загрози, 24% вважає правдою, що коронавірус придумали, щоб організувати "всесвітній електронний концтабір".

Загальнонаціональне дослідження провела соціологічна компанія InMind на замовлення міжнародної організації Internews, яка реалізує "контекстно-медійну програму в Україні" за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Опитування відбулося в липні-серпні 2020 року, проведено 4 тис. інтерв'ю, зокрема по 300 інтерв'ю у 12 областях: Київській, Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській і Херсонській областях. Репрезентативна частина - 1 630 інтерв'ю. Всі інтерв'ю проводилися в містах із населенням понад 50 тис. осіб. Похибка вибірки з імовірністю 0,95% не перевищує 2,5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА