15:15 16.10.2020

FAA зняла обмеження для американських цивільних експлуатантів на польоти над Чорним морем під відповідальністю України

2 хв читати
FAA зняла обмеження для американських цивільних експлуатантів на польоти над Чорним морем під відповідальністю України

Федеральна авіаційна адміністрація департаменту транспорту США (FAA) з 27 жовтня 2020 року повністю знімає обмеження для американських цивільних експлуатантів на польоти через повітряний простір над Чорним морем під відповідальністю України.

Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України в п'ятницю, в нових Спеціальних федеральних авіаційних правилах США (SFAR 113), зокрема, зазначено, що Україна вжила дієвих заходів щодо гарантування безпеки польотів цивільної авіації в Сімферопольському районі польотної інформації.

За даними міністерства, на основі аналізу звітів моніторингу управління ризиками за останні три з половиною роки зазначено, що в цьому районі кількість випадків, що мали потенційний вплив на безпеку польотів, пов'язаних із російською агресією, знизилася практично до нуля.

"Висновки FAA, як одного з найавторитетніших світових регуляторів з безпеки авіації, про належний рівень безпеки у міжнародному повітряному просторі над відкритим морем, є черговим дуже важливим визнанням для авіаційної спільноти всього світу. Вони ґрунтуються на фаховій оцінці комплексу заходів, які було втілено для мінімізації загроз та підвищення рівня безпеки польотів у західній частині Сімферопольського району польотної інформації", - наводить слова керівника "Украероруху" Андрія Ярмака прес-служба.

Він зазначив, що таке рішення є підтвердженням точності результатів постімплементаційного моніторингу України, а також висновків Агентства Євросоюзу з безпеки польотів, оприлюднених наприкінці серпня 2020 року.

При цьому в повідомленні також зазначено, що FAA продовжила на рік діючу заборону цивільним американським експлуатантам на виконання польотів у східній частині Дніпровського району польотної інформації у зв'язку з наявністю ризиків для цивільної авіації, пов'язаних із конфліктом на сході України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

США готують пакет озброєнь для України на $1 млрд

ВР має намір визначити Держспецзв'язку органом, що реалізує політику щодо забезпечення безпілотними системами та засобами РЕБ

Уряд виділив ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій - Шмигаль

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА