13:40 20.10.2020

Британська делегація відвідає Україну для ознайомлення з процедурами на кордоні та порядком видачі документів - посол

2 хв читати
Британська делегація відвідає Україну для ознайомлення з процедурами на кордоні та порядком видачі документів - посол

Делегація з Великої Британії відвідає Україну для ознайомлення з процедурами на кордоні та порядком видачі документів, повідомила посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

"На мою думку, найпозитивнішим щодо візиту української делегації до Лондона було те, що міністр внутрішніх справ України вперше зустрівся з міністром внутрішніх справ Великої Британії. Це справді дуже добре і є великим кроком вперед. Вони говорили про питання безпеки кордонів і питання видачі паспортів, і домовилися, що Сполучене Королівство відправить до України офіційних осіб, щоб вони ознайомилися з процедурами на кордоні та порядком видачі документів. Я очікую, що ця розмова триватиме деякий час", - сказала Сіммонс в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Водночас вона зазначила, що не вважає можливою зміну візового режиму Великої Британії з Україною у найближчому майбутньому. "Я не вважаю, що зміна візового режиму ймовірна у найближчому майбутньому, оскільки це не політичне питання, а питання безпеки кордонів. Але я дуже рада, що цей діалог відбувається", - наголосила дипломат.

Вона також відзначила необхідність забезпечити професійну та швидку видачу британських віз українцям.

"Перше, що турбує українців щодо видачі британських віз - це можливість отримати візу вчасно. Це дуже слушне питання. У нас є сервіс видачі віз, і якщо візу не видають вчасно, коли всі документи в порядку, то посольство справді хоче знати про такі випадки. Тому що тоді ми маємо можливість розмовляти з сервісом видачі віз тут і потім у Великій Британії, щоб переконатися, що послуга видачі віз надається за визначений час. Вони дуже відкриті до цього зворотного зв'язку. Необхідно забезпечити, щоб видача віз була настільки професійною, наскільки це можливо", - додала Сіммонс.

За її словами, варто пам'ятати, що на момент, коли ЄС ввів безвізовий режим, Сполучене Королівство не було частиною Шенгенської зони через те, що воно має питання з безпеки своїх кордонів, і ці проблеми не змінилися.

"Тому це питання не лише стосовно України, це глобальний пріоритет Великої Британії щодо безпеки кордонів. Це питання постало особливо гостро на початку війни в Іраку і через проблеми джихадистів, бойовиків, які могли потрапляти до країни, а також, зокрема, через потоки нелегальної міграції та небезпеки організованої злочинності. Це показники, які беруться до уваги, коли обговорюється питання їхнього візового режиму зі Сполученим Королівством. Отже, майбутнє питання про те, як виглядатиме цей режим між Великою Британією та Україною, залежить від цих показників, а не від наших політичних переговорів або від укладення угод про партнерство", - сказала посол.


Повний текст інтерв'ю із Сіммонс буде оприлюднено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА