19:36 21.10.2020

Суд продовжив запобіжні заходи обвинуваченим у "справі Шеремета"

2 хв читати
Суд продовжив запобіжні заходи обвинуваченим у "справі Шеремета"

Шевченківський районний суд Києва у середу продовжив ще на два місяці запобіжні заходи обвинуваченим у вбивстві журналіста Павла Шеремета: тримання під вартою для Андрія Антоненка, цілодобовий домашній арешт для Юлії Кузьменко та особисті зобов'язання для Яни Дугарь.

Відповідне рішення суд виніс за клопотанням сторони обвинувачення.

"Клопотання прокурора задовольнити, продовжити термін дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою обвинуваченому Антоненку... до 19 грудня включно. Продовжити термін дії запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту обвинуваченій Кузьменко... Продовжити термін дії додаткових зобов'язань обвинуваченій Дугарь", - йдеться в ухвалі суду.

Суд оголосив резолютивну частину ухвали. Антоненко, Кузьменко та їхній захист можуть подати апеляції на це рішення протягом семи днів.

Слухання справи по суті продовжиться об 11:00 17 листопада.

Як повідомлялося, вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

Про підозру в вбивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку. Досудове слідство стосовно підозрюваних було завершено 22 травня.

25 серпня Шевченківський райсуд Києва ухвалив рішення, згідно з яким розгляд по суті справи з обвинувачення Антоненка, Дугарь і Кузьменко в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета здійснюватиме суд присяжних.

Кузьменко перебуває під цілодобовим домашнім арештом, на Дугарь покладено особисті зобов'язання, а Антоненка тримають під вартою. Жоден із обвинувачених свою провину в причетності до вбивства Шеремета не визнає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА