12:40 27.10.2020

У НАБУ назвали рішення ОАСК щодо Ситника абсурдним, оскаржать його

2 хв читати
У НАБУ назвали рішення ОАСК щодо Ситника абсурдним, оскаржать його

Рішення Окружного адміністративного суду Києва про діяльність Національного антикорупційного бюро України і директора НАБУ є заангажованим та абсурдним у правовому сенсі: його мета - заблокувати роботу установи, яка викрила суддів ОАСК на масштабних зловживаннях і спробі захоплення влади, заявляють у НАБУ.

"Національне бюро розцінює рішення ОАСК від 26 жовтня як втручання у свою роботу і, безумовно, оскаржить його. Фактично, йдеться про спробу у будь-який спосіб усунути з посади директора НАБУ як гаранта інституційної незалежності та спроможності організації розслідувати факти вчинення корупційних дій посадовцями топрівня та перетворити сам орган у керовану "кишенькову" структуру", - йдеться в повідомленні НАБУ на сторінці у Facebook у вівторок.

Так, у НАБУ наголосили, що звільнення з посади директора НАБУ може відбуватися виключно на підставах, передбачених законом "Про Національне антикорупційне бюро України".

"Наразі таких підстав не існує. Тож Артем Ситник продовжує виконувати свої повноваження, НАБУ працює в штатному режимі. Будь-які спроби ОАСК знайти обхідні шляхи для реалізації суддями, підозрюваними у захопленні влади, своїх амбіцій є такими, що нищать довіру до судової влади та справедливого судочинства", - йдеться в повідомленні.

Раніше Окружний адміністративний суд Києва скерував до Державного бюро розслідувань (ДБР) ухвалу про відкриття провадження у зв'язку з невиконанням рішення Конституційного Суду України про неконституційність призначення Артема Ситника директором Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Також Мін'юсту, відповідно до рішення суду, слід внести зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань на підставі згаданого рішення КСУ.

ОАСК встановив термін - один місяць для подання звітів про виконання рішення.

Міністр юстиції України Денис Малюська заявив, що Міністерство юстиції не може вносити зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців (ЄДР), щоб виконати будь-яке рішення Конституційного суду України (КС) або окрему постанову.

За його словами, зміни в інформації, яка міститься в реєстрах, вносять державні реєстратори, а Мін'юст тільки розглядає скарги на дії реєстраторів і вносить дані до ЄДР виключно за результатами розгляду таких скарг.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА