07:34 28.10.2020

NASA виконує консервацію на зонді OSIRIS-REx зразків грунту з астероїда Бенну

2 хв читати
NASA виконує консервацію на зонді OSIRIS-REx зразків грунту з астероїда Бенну

На американському космічному апараті OSIRIS-REx, забрали на минулому тижні пробу грунту з астероїда Бенну в 333 млн км від Землі, у вівторок почалася операція з його переміщення в спеціальний герметичний контейнер, який повинен повернутися в 2023 році, повідомило NASA.

"Така велика кількість матеріалу, яку ми зібрали на Бенну, змусила нас прийняти рішення про прискорення процедури упаковки", - повідомила керівник програми OSIRIS-REx Данте Лауретта. За її словами, операція з перенесення грунту з пробовідбірника в контейнер була викликана витоком дрібних частинок. "Команда працює над прискоренням операції з пакування матеріалу, щоб якомога більше зберегти його для повернення на Землю", - наголосила вона.

За даними NASA, зонд OSIRIS-REx під час торкання поверхні Бенну забрав за допомогою руки-маніпулятора з пробовідбірником значно більше планованих 60 грамів грунту. У зв'язку з великою кількістю захопленого ґрунту з щілин в майларовій заслінці з пробовідбірника, де застрягли великі камені, відлітають дрібні частинки.

З метою зменшення втрат NASA наказало прискорити процес перенесення проби в спеціально призначений для транспортування проби герметичний контейнер на зонді, який раніше планувалося здійснити тільки 2 листопада.

При цьому сама операція може зайняти кілька днів через час проходження сигналу команди з Землі на зонд, яка становить 18,5 хвилини. Таким чином для контролю за виконанням тільки одиночних дій потрібно 37 хвилин.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА