08:48 30.10.2020

Меджліс ініціює збір допомоги хворим у Криму - Чубаров

2 хв читати
Меджліс ініціює збір допомоги хворим у Криму - Чубаров

У Криму медиків змушують приховувати справжні причини смерті пацієнтів і замість COVID-19 вказували супутні захворювання. Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в ефірі "Насправді: Крим" на телеканалі ДОМ в п'ятницю, 30 жовтня.

"Хочу сказати, що катастрофічна ситуація з поширенням коронавірусу в Криму стала предметом обговорення на виконавчому комітеті Всесвітнього конгресу кримських татар і Меджлісу кримськотатарського народу. Ми провели кілька онлайн-зустрічей з діаспорою і з Кримом. І в результаті народилося рішення про те, щоб організувати збір ресурсів, у тому числі ліків, аби допомогти найбільш нужденним, хворим людям в Криму. І ми визначили кримськотатарську громадську організацію "Кримська сім'я" - це та організація, яка модерує на материковій Україні ці дії", - сказав Чубаров.

За його словами, рівень інфікування коронавірусу в Криму досяг такої межі, коли професійних лікарів уже не вистачає. "Дуже багато людей змушені лікуватися вдома. Часто літнім людям відмовляють у госпіталізації. Лікарі в Криму отримали сувору настанову, щоб у разі смертності вказувати ту супутню хворобу, яка викликана захворюванням на коронавірус. І в аптеках Криму зникли найбільш затребувані ліки… Чому Російська Федерація як держава, що окупує Крим, з цим не справляється? А вона і не збиралася з цим справлятися", - наголосив глава Меджлісу.

При цьому "влада" дуже добре вирішує проблеми хворих чиновників, зазначає Чубаров. "Ви знаєте, що так званий віце-прем'єр Романовська, коли захворіла, її вивезли одразу за межі Криму. Так само Ковітіді, так званий сенатор, лікується в Москві. Так званий мер міста Ялти - Імгрунт помер власне на території самої Росії. Тобто своїх людей вони рятують. Всі інші люди, громадяни України, які живуть на території окупованого Криму, для Росії не є об'єктом особливої уваги ", - пояснив Чубаров.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА