07:38 01.11.2020

Поліція затримала стрілка, який поранив православного священика в Ліоні

2 хв читати
Поліція затримала стрілка, який поранив православного священика в Ліоні

Французькі поліцейські в суботу ввечері затримали в Ліоні підозрюваного в нападі на грецького православного священика, повідомляє портал Le Progres.

Пожежні помітили людину, яка здалася їм підозрілою, в закусочній. Затримання провели співробітники муніципальної поліції.

Le Progres наводить опис нападника, який має "середземноморський тип" зовнішності, приблизно 1,9 м ростом. Він був одягнений у довгий чорний плащ і чорну шапочку.

Спочатку повідомлялося, що затриманий міг ховати знаряддя злочину під плащем. Однак на момент затримання зброї при ньому виявлено не було. Триває перевірка його можливої причетності до нападу на священика.

Слідство розпочато за підозрою в замаху на вбивство. Разом із тим прокуратура Ліона знаходиться в тісному контакті з національною антитерористичною прокуратурою.

У комюніке ліонської прокуратури сказано, що на цій стадії "жодна версія не відкидається, жодній версії не надається перевага". Le Progres пише, що "мотив злочину залишається наразі неясним".

Раніше повідомлялося, що православний священик отримав вогнепальні поранення в суботу ввечері в Ліоні.

Він громадянин Греції. Священик закривав церкву, коли по ньому відкрив вогонь невідомий чоловік. Стрілець спробував сховатися з місця події.

Згідно з першими даними, він вів вогонь з обрізу, зробленого з мисливської рушниці.

Поранення священика - досить важке, повідомляють французькі ЗМІ. Потерпілого госпіталізовано.

Митрополит православної грецької церкви у Франції і голова конференції православних єпископів Франції Емманюель Адамакіс повідомив журналістам "Фігаро", що поранений священик повинен був скоро повернутися в Грецію, щоб отримати там нове призначення.

Мер Ліона Грегорі Дусе заявив, що пораненого священика оперують.

Раніше на цьому тижні озброєний ножем тунісець вбив трьох людей в церкві в Ніцці. Після цього влада ввела в усій країні спеціальний режим з боротьби проти тероризму.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА