07:24 03.11.2020

Зеленський про законопроект групи депутатів на чолі з Разумковим: поки не знаю деталей, але розподілом питань цю складну проблему не вирішити

2 хв читати
Зеленський про законопроект групи депутатів на чолі з Разумковим: поки не знаю деталей, але розподілом питань цю складну проблему не вирішити

Президент України Володимир Зеленський вважає, що спроби народних депутатів альтернативними шляхами вирішити проблему після рішення Конституційного суду з антикорупційного законодавства не приведуть до результату.

"Я ще не бачив законопроект, який пропонують наші депутати на чолі зі спікером Дмитром Олександровичем Разумковим. Я не знаю, не бачив деталей, але я згоден з тим, що як би не хотіли ті чи інші депутати Верховної Ради розділяти ці питання, у них не вийде вирішити це складне питання, цю проблему", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV в понеділок.

На його думку, це відбувається, тому що "багато людей, багато думок, але відповідальність одна, і всі бояться відповідальності", а це "за півтора року вперше, коли потрібно відповідати".

Зеленський зазначив, що саме тому і звертався до депутатів від "Слуги народу". Він також додав, що розмовляв і з іншими фракціями Верховної Ради, але вони говорять з ним "мовою політиків, а не народних обранців".

У свою чергу глава правління "Центру протидії корупції" Віталій Шабунін зазначив, що просто змінами в закон не можна відновити електронне декларування.

"Це обман, тому що будь-які зміни в закон про електронне декларування ми зараз ні повернули, як, наприклад, пропонує Разумков - відновити попередню редакцію, цей склад Конституційного суду спеціально так виписав своє рішення, щоб чи не в автоматичному режимі "вбити" будь-які правки і повернення назад", - пояснив він.

Шабунін наголосив, що не можна "обманювати суспільство тим, що розділити дві проблеми: декларування відновити, а склад КС не зупинити".

Як повідомлялося, 2 листопада група народних депутатів України на чолі з головою Верховної Ради Дмитром Разумковим зареєструвала в парламенті законопроект щодо відновлення дії окремих положень закону України "Про запобігання корупції" та Кримінального кодексу України, які раніше Конституційний Суд України визнав такими (КС), що не відповідають Основному закону.

Ініціаторами законопроекту №4304, окрім спікера, виступили понад сто народних депутатів фракцій "Слуга народу" та "Європейська солідарність", а також груп "За майбутнє", "Довіра" та позафракційних. Головним комітетом визначено Комітет з питань антикорупційної політики.

Як зазначається в тексті законопроекту, він спрямований на "усунення стану правової невизначеності у сфері запобігання і боротьби з корупцією, що виник у зв’язку з рішенням Конституційного Суду України від 27 жовтня 2020 року №13-р/2020 у справі за конституційним поданням 47 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) окремих положень закону України "Про запобігання корупції", Кримінального кодексу України, оскільки такий стан несумісний з принципом верховенства права (стаття 8 Конституції України)".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА