07:32 03.11.2020

У Нідерландах поновлюються слухання у справі про збитий МН17: захист Пулатова оголосить можливі вимоги про додаткове розслідування, на них відреагує обвинувачення

2 хв читати
У Нідерландах поновлюються слухання у справі про збитий МН17: захист Пулатова оголосить можливі вимоги про додаткове розслідування, на них відреагує обвинувачення

У Нідерландах поновлюються слухання у справі про збитий МН17 - очікується, що захист одного з обвинувачених зажадає додаткові розслідування, на які потім відреагує обвинувачення.

Як йдеться в повідомленні суду, поширеному напередодні, в графіку слухань блоку 3С заплановано, що з 3 до 5 листопада захист Олега Пулатова викладе заходи розслідування, які він вимагає, на які має відреагувати обвинувачення. "Ймовірно, що відповідь обвинувачення буде почута на наступному тижні, з 9 до 13 листопада, проте поки невідомо, в який саме день це відбудеться. Це - питання, яке буде обговорюватися в суді", - наголошується в поясненні суду.

Під час попереднього засідання, яке відбулося 28 вересня, захист Пулатова, справа якого слухається одночасно зі справою трьох інших обвинувачених, зажадав більше часу для підготовки своєї позиції, оскільки через пандемію коронавірусу у нього не було можливості зустрітися зі своїм клієнтом в Росії.

Крім того, суд доручив слідчому судді з'ясувати, як сам Пулатов може звернутися до суду, про що раніше заявив його захист. Разом із тим, адвокати не рекомендували йому приїжджати особисто з міркувань безпеки.

Слухання проходять за відсутності всіх чотирьох обвинувачених - трьох росіян - Пулатова, Ігоря Гіркіна (Стрєлкова), Сергія Дубинського, Олега Пулатова і українця Леоніда Харченка.

Раніше, в ході судового засідання, яке відбулося 26 червня, прокуратура надала нові записи прослуховування телефонних розмов обвинувачених, зокрема, Харченка, Дубинського і Стрєлкова, які підтверджують наявність у сепаратистів установки Бук. Зокрема, після того, як був збитий МН17, Дубинський запитує Пулатова: "Скажи, а стріляв наш Бук чи ні?" На що Пулатов відповідає: "Бук збив Сушку після того, як Сушка збив Боїнг", а через кілька хвилин, Дубинський зателефонував Гіркіну з доповіддю про те, що Сушка збила Боїнг, а потім "наші вальнули Сушку буком".

Як відомо, 3 березня цього року в Нідерландах почався судовий процес над чотирма обвинуваченими в трагедії рейсу МН17 Малайзійської авіакомпанії. Літак був збитий у небі над Донбасом 17 липня 2016 року, загинуло 289 осіб, більшість із них були громадянами Нідерландів.

У вересні 2016 року Об'єднана слідча група оприлюднила висновки, згідно з якими лайнер був збитий ракетою, запущеною з ЗРК "Бук", а рік тому оголосила про приналежність "Бука" до російської 53-ї зенітно-ракетної бригади, що дислокується в Курську.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА