17:09 03.11.2020

Відновлення довіри до судової системи й особливо до КС є сьогодні спільною метою – голова Венеціанської комісії в розмові із Зеленським

2 хв читати
Відновлення довіри до судової системи й особливо до КС є сьогодні спільною метою – голова Венеціанської комісії в розмові із Зеленським

Голова Венеціанської комісії Джанні Букіккіо в телефонній розмові з президентом України Володимиром Зеленським зазначив, що спільною метою сьогодні є відновлення довіри до судової системи України й, особливо, до Конституційного Суду.

"Сторони зосередили увагу на конституційній кризі в Україні, що розпочалася через рішення Конституційного Суду від 27 жовтня, яким фактично було "обнулено" всю систему боротьби з корупцією, яку наша держава за підтримки, зокрема, й Ради Європи та Венеціанської комісії вибудовувала в останні роки", - повідомляє у вівторок прес-служба глави держави.

Зеленський зазначив, що як глава держави не може допустити ситуації, коли орган, який має надавати оцінку відповідності Конституції, виносить неправові рішення, що знищують систему антикорупційних органів, зокрема НАБУ, НАЗК і Вищий антикорупційний суд.

"Моє першочергове завдання зараз – зберегти безперервне функціонування НАЗК та антикорупційних органів і посилювати ефективність їхньої роботи", - наголосив він.

Букіккіо запропонував експертизу Венеціанської комісії в цій складній ситуації. Він також зазначив, що в будь-якому разі не можна ставити під загрозу такі важливі питання, як наявність Вищого антикорупційного суду, діяльність Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, земельну реформу.

Президент України запросив Венеціанську комісію до спільної роботи над широкою судовою реформою.

Зеленський також зазначив, що пам'ятає дуже чітку, жорстку позицію Венеціанської комісії щодо незаконної анексії Криму. "Завдяки вам і нашим міжнародним партнерам вірю, що Крим повернеться", - зазначив він.

Водночас у вівторок увечері Букіккіо у своєму акаунті у Twitter повідомив, що під час розмови Зеленський взяв на себе зобов'язання відновити довіру до судової системи і КС України відповідно до Конституції та верховенства закону.

"Хороша і плідна дискусія сьогодні з президентом Зеленським (який - ІФ) взяв на себе зобов'язання боротися з корупцією і відновити довіру до судової системи і Конституційного Суду України відповідно до Конституції та верховенства закону. Рада Європи та її органи готові до співпраці", - написав голова Венеціанської комісії.

Джерело: https://twitter.com/giannibuquicch1

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА