08:55 06.11.2020

Кримським "суддям" повідомлено про підозру у прийнятті незаконних рішень про депортацію громадян України з півострова

1 хв читати
Кримським "суддям" повідомлено про підозру у прийнятті незаконних рішень про депортацію громадян України з півострова

Кримським суддям повідомлено про підозру у прийнятті незаконних рішень про депортацію громадян України з території тимчасово окупованого півострова, повідомила прес-служба Інформаційного управління Апарату Верховної Ради України.

"Під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим та міста Севастополя повідомлено про підозру "заступнику голови суду" і "судді" незаконно створеного "Євпаторійського міського суду Республіки Крим" у порушенні законів і звичаїв ведення війни (ч. 1 ст. 438 КК України)", - йдеться в повідомленні на сайті управління в четвер.

За даними слідства, судді незаконно залучали до адміністративної відповідальності громадян України за нібито "порушення режиму перебування на території РФ у зв'язку з відсутністю документів, що дозволяють перебування в Криму", хоча ніякі додаткові дозволи для проживання на території тимчасово окупованого АР Крим та м.Севастополь національним законодавством України не передбачені.

"Своїми незаконними рішеннями судді призначали покарання у вигляді штрафів та адміністративного "видворення за межі РФ", а фактично з території АР Крим та м.Севастополя", - сказано в повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено близько 40 аналогічних незаконних рішень про депортацію громадян України з території АР Крим.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА