07:36 07.11.2020

Аваков: Марківу пропонували визнати провину, але він відмовився

2 хв читати
Аваков: Марківу пропонували визнати провину, але він відмовився

Під час засідання суду у справі про вбивство італійського журналіста, нацгвардійцю Віталію Марківу пропонували визнати провину і просити про помилування, але він категорично відмовився, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Я приїхав вперше до Віталія на суд і сказав, що він повинен розуміти, що тут рішення буде негативним. Попереду боротьба. Адже маленьке місто Павія, журналіст з цього міста, суд присяжних - тут не до справедливості", - розповів Аваков в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна" в п'ятницю ввечері.

За словами Авакова, тоді ж на суд приїхав командувач Нацгвардії і 5 українських військовослужбовців,, які були в момент загибелі італійського журналіста Рокеллі на горі Карачун.

"Це все уважно вислухали - і нічого. А ми тоді запитали Віталія: "Ти ж розумієш, що є один шлях - визнати провину і просити помилування?" - Але тоді було зрозуміло, що якби це сталося, то його б помилував президент Італії . Але наступний позов був би вже проти України. Це означало, що українські військові здійснювали військові злочини. І Віталій тоді сказав ... ", - сказав Аваков, передавши слово нацгвардійцю."

"Я на це не можу піти. Це абсолютна нісенітниця і такого не буде", - розповів Марків.

Аваков зазначив, що Марків відмовив у такій пропозиції, адже був впевнений, що за нього бореться Україна.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА