15:15 09.11.2020

Карантин вихідного дня допоможе уникнути жорсткого локдауну - Зеленський

2 хв читати
Карантин вихідного дня допоможе уникнути жорсткого локдауну - Зеленський

- Режим карантину у вихідні дні буде впроваджено в Україні на кілька тижнів, він допоможе уникнути збільшення кількості хворих коронавірусною інфекцією COVID-19 і дасть час на розширення медичної бази, заявив президент України Володимир Зеленський.

"Тимчасовий режим карантину на вихідні, приблизно на кілька тижнів, може допомогти нам уникнути жорсткого локдауну. Таким чином ми уникнемо великого збільшення хворих і встигнемо підготувати необхідну кількість ліжок", - сказав Зеленський на селекторній нараді з представниками Кабінету Міністрів і правоохоронних органів для контролю ситуації з поширенням і запобіганням коронавірусній інфекції.

"Збільшення кількості ліжок, носіння масок та тимчасовий карантин вихідного дня дадуть хороший ефект. Наш сценарій розвитку епідемічної ситуації в холодну пору року буде далеко не найгіршим", - додав глава держави.

Зазначається, що загалом планується додатково забезпечити близько 100 тис. ліжок, хоча цього самого дня головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що поставлено завдання збільшити кількість ліжок для хворих COVID-19 з 50 тис. до 80 тис. і на 80% забезпечити їх киснем.

На нараді президентові доповіли, що лікарні Національної академії наук України та "Укрзалізниці" розпочали прийом ургентних хворих без COVID-19, щоб звільнити місця для пацієнтів із коронавірусною інфекцією в перепрофільованих для цього медзакладах. Це додало близько 5 тис. ліжок.

За даними прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, за минулий тиждень пацієнтів із коронавірусом почали приймати ще 10 лікарень. Кількість ліжок для таких пацієнтів було збільшено на 4400 місць.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов зазначив, що наразі відбувається закупівля кисневих концентратів і ліцензування компаній, які виробляють медичний кисень. Додатково було ліцензовано 16 таких підприємств.

Окрім цього, згідно з прес-релізом, виділено 1 млрд грн на закупівлю 300 млн тестів на антитіла, з них уже закуплено 100 тис.

Проте, ймовірно, йдеться про експрес-тести на антиген, про виділення 1 млрд грн на закупівлю яких раніше говорив Ляшко. Їх вартість на перших затверджених урядом закупівлях становить близько 300 грн за шт., тому з великою імовірністю за 1 млрд грн може бути закуплено близько 3 млн таких тестів.

Зеленський також поцікавився роботою гарячої лінії щодо коронавірусу, організованої Мінохорони здоров'я України. Степанов повідомив, що 53% тих, хто звернувся, мали запитання про сімейних лікарів. Переважно вони стосувалися неможливості зв'язатися зі своїм сімейним лікарем, того, що людина не має сімейного лікаря, неможливості направити мобільну бригаду. Глава Мінохорони здоров'я запевнив, що всі звернення ретельно відпрацьовуються.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА