07:07 10.11.2020

Саакашвілі готовий повернутися в Грузію, якщо отримає запрошення від об'єднаної опозиції

2 хв читати
Саакашвілі готовий повернутися в Грузію, якщо отримає запрошення від об'єднаної опозиції

Колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі вдруге в останні дні звертається до лідерів опозиційних партій, що об'єдналися під протестним рухом з призначення нових парламентських виборів, з пропозицією запросити його на батьківщину.

"Якщо вся об'єднана опозиція прийме таке рішення, у мене буде легітимне право повернутися", - написав у понеділок у соцмережах Саакашвілі.

При цьому зазначає, він не бажає, щоб його приїзд до Грузії став приводом для розбрату в опозиції. Колишній президент також пише, що чекає рішення об'єднаної опозиції і готовий взяти квиток на батьківщину.

Кілька днів тому один із нині найближчих соратників Саакашвілі, кандидат в депутати в списку його партії "Єдиний національний рух" Губаз Саникідзе в політичному ток-шоу на опозиційному телеканалі "Мтаварі архі" поставив запитання присутніх лідерам опозиційних партій - "А чи не настав час, щоб ми запросили до Грузії Саакашвілі?". Реакція опозиційних лідерів була негативною.

Також кілька днів тому грузинські ЗМІ оприлюднили запис телефонної розмови між Саникідзе і дядьком Саакашвілі - колишнім полковником КДБ СРСР Тимуром Аласанія. У цій розмові Аласанія дає доручення продовжувати протест опозиції, не визнавати вибори, не вступати в переговори з владою, максимально інформувати міжнародні структури про рух протесту в Грузії і, головне, створити опозиційний уряд національної згоди.

На думку місцевих незалежних експертів, поява Саакашвілі в політичному житті Грузії порушить "крихкий" мир між вісьмома опозиційними партіями, котрі пройшли до парламенту, що домовилися не визнавати парламентські вибори і не брати депутатські мандати.

Раніше Саакашвілі не раз заявляв, що приїде до Грузії, але так і не приїхав, мабуть, побоюючись затримання за кількома заочно винесеними грузинським судом вироками.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА