07:07 10.11.2020

Саакашвілі готовий повернутися в Грузію, якщо отримає запрошення від об'єднаної опозиції

2 хв читати
Саакашвілі готовий повернутися в Грузію, якщо отримає запрошення від об'єднаної опозиції

Колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі вдруге в останні дні звертається до лідерів опозиційних партій, що об'єдналися під протестним рухом з призначення нових парламентських виборів, з пропозицією запросити його на батьківщину.

"Якщо вся об'єднана опозиція прийме таке рішення, у мене буде легітимне право повернутися", - написав у понеділок у соцмережах Саакашвілі.

При цьому зазначає, він не бажає, щоб його приїзд до Грузії став приводом для розбрату в опозиції. Колишній президент також пише, що чекає рішення об'єднаної опозиції і готовий взяти квиток на батьківщину.

Кілька днів тому один із нині найближчих соратників Саакашвілі, кандидат в депутати в списку його партії "Єдиний національний рух" Губаз Саникідзе в політичному ток-шоу на опозиційному телеканалі "Мтаварі архі" поставив запитання присутніх лідерам опозиційних партій - "А чи не настав час, щоб ми запросили до Грузії Саакашвілі?". Реакція опозиційних лідерів була негативною.

Також кілька днів тому грузинські ЗМІ оприлюднили запис телефонної розмови між Саникідзе і дядьком Саакашвілі - колишнім полковником КДБ СРСР Тимуром Аласанія. У цій розмові Аласанія дає доручення продовжувати протест опозиції, не визнавати вибори, не вступати в переговори з владою, максимально інформувати міжнародні структури про рух протесту в Грузії і, головне, створити опозиційний уряд національної згоди.

На думку місцевих незалежних експертів, поява Саакашвілі в політичному житті Грузії порушить "крихкий" мир між вісьмома опозиційними партіями, котрі пройшли до парламенту, що домовилися не визнавати парламентські вибори і не брати депутатські мандати.

Раніше Саакашвілі не раз заявляв, що приїде до Грузії, але так і не приїхав, мабуть, побоюючись затримання за кількома заочно винесеними грузинським судом вироками.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА