20:10 10.11.2020

СБУ проводить розслідування за підсумками аудиту "Нафтогазу" і оприлюднить результати

2 хв читати
СБУ проводить розслідування за підсумками аудиту "Нафтогазу" і оприлюднить результати

Служба безпеки України проводить розслідування за підсумками аудиту НАК "Нафтогаз", який провела Державна аудиторська служба, а після завершення оприлюднить його результати, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Результати (аудиту - ІФ) негативні. Частину ми бачили вже в ЗМІ, але там були представлені некоректні матеріали. За підсумками аудиту СБУ зараз проводить розслідування, результати будуть оприлюднені", - сказав Шмигаль в ефірі програми "Хард з Влащенко" на телеканалі "Україна 24" у вівторок.

Він зазначив, що за негативні результати у фінансовій звітності держкомпаній відповідальність понесуть правління, керівники і, зокрема, наглядові ради. "Все це прописано в статутах. І всіх людей, які умовно можуть бути винними в якихось порушеннях, легко визначити і вказати на їх відповідальність. І вони не можуть сказати: "Нам подзвонили з Кабміну, це політично необхідне рішення". Ці підприємства є самостійними суб'єктами економічної активності", - пояснив Шмигаль.

Раніше інтернет-видання "Економічна правда" повідомила про те, що Державна аудиторська служба направила матеріали ревізії НАК "Нафтогаз України" до Головного управління контррозвідки СБУ.

В акті ревізії, який був спрямований СБУ, йдеться про "масштабні порушення, неефективні управлінські рішення і ризикові операції, які призвели або можуть призвести до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на 176,190 млрд грн, зокрема фінансові порушення, що призвели до втрат - 75,486 млрд грн".

Глава правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв повідомляв, що за фактом діяльності менеджменту НАК "Нафтогаз України" порушено кримінальне провадження.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА