07:13 11.11.2020

Шкарлет: 12-річну систему освіти не скасують

1 хв читати
Шкарлет: 12-річну систему освіти не скасують

Дванадцятирічну систему шкільної освіти ніхто скасовувати не збирається, повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

"Для мене абсолютно зрозуміло, чому 12-річна система. Це загальноєвропейська тенденція. Наприклад, в Німеччині, в деяких федеральних землях, дитина не зможе вступити до магістратури, якщо у неї попередньо немає 15,5 років навчання: 12 років школи і 3, 5 роки бакалаврату", - написав Шкарлет у своєму телеграм-каналі у вівторок ввечері.

За його словами, існують не менш вагомі аргументи на користь 12-річної школи.

Шкарлет зазначив, що в країнах Європейського союзу навчання починають з 5 і закінчують у 17 років.

"У деяких країнах ЄС навчання починають з 5 років і закінчують у 17. Звучала така пропозиція і на сьогоднішній нараді в МОН з керівниками облуправлінь. Це варто обміркувати, враховуючи стандарти Нової української школи, і обговорити на педрадах, в інститутах підвищення кваліфікації, з батьками. МОН розглядає всі пропозиції "за" і "проти", - зазначив міністр.

Шкарлет наголосив, що питання залишається відкритим для професійної дискусії і поки не будуть розроблені оптимальні варіанти, жодних рішень МОН не прийматиме. "Ми повинні напрацювати необхідні рішення, щоб 12-річна шкільна освіта діяла, стала зручною і ефективною для дітей, педагогів, батьків", - резюмував міністр.

Джерело: https://t.me/SerhiyShkarlet/54

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА