07:46 11.11.2020

Зеленська анонсувала запуск україномовних аудіогідів в Колізеї, Версалі і музеї Яд ва-Шем

2 хв читати

Дружина президента України Володимира Зеленського Олена Зеленська під час виступу на Міжнародному форумі культурної дипломатії анонсувала запуск україномовних аудіогідів в італійському Колізеї, французькому Версалі і ізраїльському музеї Яд ва-Шем, повідомила прес-служба Офісу президента.

Зазначається, що аудіозаписи для Колізею вже готові і передані для інтеграції в систему аудіогідів музею, а з Версалем і Яд Ва-Шем днями підписано меморандуми.

"Культурна дипломатія – один з пріоритетних напрямків роботи, який я обрала для себе у статусі дружини Президента. Це – дуже широке поняття, з великою кількістю можливостей та інструментів для залучення й самовираження. Форматів – безліч, але мета – єдина: якомога ширше та яскравіше презентувати нашу країну у світі через її культуру та мову. Мій формат, мій спосіб зробити свій внесок – сприяти поширенню української мови у світі через створення україномовних аудіогідів у найбільших світових музеях та культурних пам’ятках", - сказала Зеленська під час виступу.

В ОП повідомили, що за останні півроку в рамках ініціативи Зеленської запущені сім аудіогідів українською: в австрійській художній галереї Альбертіна і Музеї історії мистецтв, в турецькому палаці Долмабахче, музеї просто неба Ефес і Національному парку Гьореме (Каппадокія), в азербайджанському Національному музеї килима і латвійському Національному художньому музеї. Ще три аудіогіди - для музеїв Чорногорії, Італії та Литви - перебувають на етапі перекладу і звукозапису.

"Для мене цей проект – не тільки про зручність. Перш за все він – про поширення української мови у світі, про те, щоб голос України звучав у найвидатніших світових пам’ятках. І щоб ми, українці, відвідуючи інші країни, мали змогу відчути гордість, побачивши прапор України серед переліку мовних опцій аудіогідів", - наголосила Зеленська.

Джерело: https://www.president.gov.ua/news/olena-zelenska-anonsuvala-zapusk-ukrayinomovnih-audiogidiv-u-65045

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА