07:31 15.11.2020

"Запоріжсталь" та інші підприємства "Метінвесту" на акції "Врятуємо Дніпро разом!" висадили 600 дерев і випустили 2 тонни риби

2 хв читати
"Запоріжсталь" та інші підприємства "Метінвесту" на акції "Врятуємо Дніпро разом!" висадили 600 дерев і випустили 2 тонни риби

Запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь" разом з іншими підприємствами групи "Метінвест" у рамках громадської екологічної ініціативи "Врятуємо Дніпро разом!" висадили 600 дерев і випустили в річку 2 тонни риби.

Як повідомляється в прес-релізі підприємства, громадська екологічна акція "Врятуємо Дніпро разом!" з очищення і зариблення річки Дніпро, а також висадка нових дерев відбулася в суботу. Організатором виступила громадська організація "Зелений центр "Метінвест Запоріжжя" за підтримки комбінату "Запоріжсталь" та інших запорізьких підприємств "Метінвесту" спільно з Національним заповідником "Хортиця", Запорізької обласної організації товариства рибалок та мисливців і федерацією підводного полювання, дайвінгу та рибальства.

При цьому уточнюється, що в зв'язку з карантинними заходами, традиційна екологічна акція відбулась з мінімальною кількістю учасників, без масового скупчення людей і масштабного суботника. Під час акції водолази обласної федерації підводного полювання, дайвінгу та рибальства провели очистку дна річки Дніпро від сміття. За участю Запорізької обласної організації товариства рибалок та мисливців відбулося масштабне зариблення Дніпра - в річку випустили понад 20 тисяч особин риби (близько двох тонн коропа, сазана, білого амура).

На о.Хортиця молодіжний актив комбінату "Запоріжсталь" спільно з Національним заповідником "Хортиця" висадили нову алею з 500 сіянців дуба. На території берегоукріплення Дніпра в Заводському районі міста волонтери запорізьких підприємств "Метінвесту" висадили 100 лип.

У рамках ініціативи "Врятуємо Дніпро разом!" для дітей і підлітків до 18 років, які живуть в Запоріжжі, "Зелений центр "Метінвест Запоріжжя" з 9 до 31 листопада 2020 року проводить творчий онлайн-конкурс "Еко-герої".

Прес-служба зазначає, що громадська екологічна ініціатива "Врятуємо Дніпро разом!" проходить дев'ятий рік поспіль за підтримки комбінату "Запоріжсталь". З 2012 року в рамках акції висаджено близько 1600 дерев, зібрано понад 130 тонн сміття, в Дніпро випущено близько 190 тисяч особин риби, встановлено 8600 нерестових площ, 30 плаваючих гнізд і 30 годівниць для птахів. За цей період в акції взяли участь близько 9500 людей. У 2018 році загальна екологічна ініціатива "Врятуємо Дніпро разом!" "Запоріжсталі" увійшла до Книги рекордів України як найбільш масштабна екоакція в країні.

Раніше у вересні 2020 року "Запоріжсталь" у рамках акції "Врятуємо Дніпро разом!" висадила 200 дерев уздовж Набережної магістралі Запоріжжя. Крім того, в листопаді 2020 року запорізькі підприємства "Метінвесту" взяли участь у всеукраїнській акції "Мільйон дерев за 24 години" - співробітники підприємств висадили 350 верб і кленів на лінії берегоукріплення в Заводському районі Запоріжжя.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА