07:21 16.11.2020

Трамп має намір вжити нових жорстких заходів проти Китаю

1 хв читати
Трамп має намір вжити нових жорстких заходів проти Китаю

Президент США Дональд Трамп прийме низку жорстких заходів стосовно Китаю, повідомляє портал Axios з посиланням на високопоставлених чиновників адміністрації.

Адміністрація Трампа планує ввести санкції або обмежити торгівлю з великою кількістю китайських компаній, державних структур та чиновників за передбачувану співучасть у порушеннях прав людини в Синьцзян-Уйгурському автономному районі і Гонконгу, а також у зв'язку з загрозами національній безпеці США.

Зазначається, що високопоставлені чиновники адміністрації Трампа обговорюють розширення списку китайських компаній, які, як вважає Міноборони США, мають зв'язки з китайськими військовими.

Тим часом, співрозмовники порталу попередили, що не варто чекати нових кроків адміністрації щодо Тайваню або додаткового закриття китайських консульств у США.

Як повідомили джерела, Трамп має намір зробити ці заходи, щоб зробити політично неприйнятною для адміністрації Джо Байдена зміни курсу стосовно Китаю, якщо перемога на президентських виборах, що відбулися 3 листопада, буде віддана кандидату від Демократичної партії.

"Якщо Пекін не змінить курс і не стане відповідальним гравцем на світовій арені, майбутні президенти США вважатимуть самогубною з політичної точки зору скасування історичних дій президента Трампа", - заявив представник Ради національної безпеки Джон Еліот.

За даними Axios, директор Нацрозвідки США Джон Реткліфф найближчим часом повинен представити інформацію про "зловмисні дії" КНР у Сполучених Штатах.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА