07:37 16.11.2020

Поліція відкрила в день голосування 7 кримінальних проваджень і склала 4 адмінпротоколи

2 хв читати
Поліція відкрила в день голосування 7 кримінальних проваджень і склала 4 адмінпротоколи

Поліцейські відкрили сім кримінальних проваджень і склали чотири адміністративних протоколи у зв'язку з порушеннями виборчого процесу в день голосування в другому турі місцевих виборів, повідомив заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич.

"Загалом день голосування пройшов без серйозних порушень виборчого процесу. Поліцейські оперативно відпрацьовували всі повідомлення і надавали їм правову оцінку. В результаті складено чотири адмінпротоколи і розпочато сім кримінальних проваджень", - цитує Фацевича управління комунікації Нацполіції.

За його словами, всі дільниці вже закрилися, почався процес підрахунку голосів. Поліцейські продовжують нести службу біля дільниць і супроводжувати членів комісій та виборчу документацію до територіальних виборчих комісій.

Всього за день голосування зареєстровано 110 повідомлень, пов'язаних із порушеннями виборчого процесу. Найбільше порушень зареєстровано в Одеській області - 35. У Херсонській області - 27, в Київській - 20, у Донецькій - 9, у Сумській - 8, у Волинській - 6 і Хмельницькій - 5.

За результатами перевірок складено по два адміністративних протоколи за ст. 212-23 Кодексу про адміністративні правопорушення (пошкодження, приховування, знищення свого виборчого бюлетеня) в Київській і Херсонській областях і за ст. 212-10 (порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації) в Херсонській та Одеській областях.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено сім кримінальних проваджень: три - за ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права) Кримінального кодексу України (в Одеській області); одне - за ст. 158-1 (незаконне використання виборчого бюлетеня) в Одеській області; одне - за ст. 158-3 (фальсифікація, підробка, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації) в Київській області. Також відкриті по одній справі за ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) в Одеській області та за ст. 296 (хуліганство) в Донецькій області.

Як повідомлялося, в семи містах України в неділю, 15 листопада, відбулося повторне голосування (так званий другий тур) на виборах мерів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА