18:18 16.11.2020

У Єврокомісії визнали незначним ризик зараження людей коронавірусом від норок

2 хв читати
У Єврокомісії визнали незначним ризик зараження людей коронавірусом від норок

За оцінкою Єврокомісії (ЄК), ризик зараження коронавірусом людей від норок не є значною загрозою, заявив офіційний представник ЄК Стефан де Кеєрсмекер.

Він зазначив, що після виявлення коронавірусу, який мутував, у норок на звірівницьких фермах Данії Єврокомісія поширила свою оцінку, згідно з якою "ризик для людського здоров'я через зараження від норок порівняно слабкий".

"Ризик транскордонного передання зараження вірусу через норок помірний, а ризик зараження інших тварин також дуже слабкий", - сказав прес-секретар у понеділок на брифінгу в Брюсселі.

За його словами, Єврокомісія уважно стежить за ситуацією в Данії у зв'язку з масовим забоєм норок з метою зупинити поширення коронавірусу, що мутував.

"Усі країни Європейського Союзу та треті держави були поінформовані про зараження норок. Я маю відзначити той факт, що заходи, вжиті Данією, тобто забій норок, - це заходи національного характеру, й вони належать до компетенції цієї держави", - пояснив де Кеєрсмекер.

Європейська Комісія, продовжив він, схвалює те, що держави-члени союзу посилили спостереження за цим захворюванням. За прикладом Данії держави-члени тепер ухвалюють рішення про заходи, які необхідно буде відповідно до ризиків реалізовувати у випадках зараження тваринницьких господарств.

При цьому представник ЄК зазначив, що, дотримуючись норм ЄС у сфері благополуччя тварин, їхні страждання під час відповідних заходів мають бути, наскільки це можливо, мінімізовані.

Раніше ще в шести країнах світу - в Нідерландах, Іспанії, Італії, Данії, США та Швеції - було виявлено випадки зараження коронавірусом COVID-19, пов'язані з фермами з розведення норок. Так, у США з серпня загинули понад 15 тис. заражених норок.

Через новий коронавірус у різних країнах уже ліквідовано кілька мільйонів норок. Усе поголів'я цих тварин хотіла знищити влада Данії. Проте з'ясувалося, що уряд країни не має повноважень, щоб вимагати від фермерів знищення усіх тварин. Проте до парламенту Данії внесли на розгляд законопроект, що пропонує, зокрема, заборонити розведення норок до 2022 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА